Pages

Friday, September 27, 2013

Sibiu Comics Club



Iti place sa desenezi? Iti place banda desenata? Capul tau este plin de idei? 
Te invitam la SIBIU COMICS CLUB, in fiecare miercuri de la ora 18.30 incepand de miercuri 23 octombrie la sediul asociatiei Cenfas (str Miraslau, 30A). 

Sibiu Comics Club este o comunitate unde se intalnesc tineri interesati de benzi desenate. Vom desena, scrie scenarii, discuta despre arta grafica; întotdeauna cu zambete si multi culori!

Scopul nostru este sa cream un grup în care desenatori si autori de benzi desenate se ajuta reciproc. Vrem sa construim banda desenata sibiana si obiectivul nostru este sa publicam în primavara o revista cu lucrarile din timpul anului.


Thursday, September 26, 2013

Tuesday, September 24, 2013

Kinofest 2013



Kinofest 2013 are loc in perioada 27-30 septembrie, in sali de cinema, spatii necoventionale si online. Tot in 2013 va fi lansat si kinofestchannel, canalul festivalului sub forma unui de experiment online. Pe aceasta platforma vor putea fi vazute si filme din festival din anii precedenti, filme propuse la rubrica Kinofest Daily Film si filme scurte romanesti.

Proiectiile vor avea loc la Cinema Union, Energiea Pub si Galeria Sfantul Tus.

Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe site.

Via IQads

"Din panseurile lui Sanzian"


Preț: 14 Lei - 32 pagini color, format A6 (105 x 148 mm), print digital
“Din panseurile lui Sânzian” – volumul 1 cuprinde o sinteză de 32 de desene dintre cele apărute pe blog (dancoltea.wordpress.com). Disponibile acum în format „răsfoibil”, aceste panseuri, în prealabil testate pe oameni mari, pot fi un excelent cadou pe care vi-l puteți face vouă sau prietenilor voștri, care apreciază acest gen de umor.

Comanda: [aici]

Monday, September 23, 2013

First National Exhibition of Bulgarian Comics 2013

A report by RevistaCOMICS contributors and Bulgarian comics authors Emiliyan Valev and Stanimir Valev http://eandspresent.blogspot.com “First National Exhibition of Bulgarian Comics” is held September 10-25th 2013, in Sofia, Bulgaria. This historic event for the Ninth Art is organized by SBH (Union of Bulgarian Artists) and “Project Daga” (Project Rainbow). SBH’s gallery in Bulgaria’s capital city Sofia on “Shipka” Street №06 is hosting 100 authors of several generations and 600 canvases of comics art. This is the biggest art gallery in Bulgaria. The exhibition is marked by many events celebrating the Ninth Art, among which is the first award for contribution to the Bulgarian comics Aleksander Denkov. Aleksander Denkov (1925-1972) is one of the most influential artists in Bulgarian comics and modern illustration. The comics creators from the exhibition are featured in a special catalogue. Among the international guests are representatives from some of the biggest Balkan comics festivals and comics distributors from Serbia. The show is very successful, and prominently featured in the Medias. We are happy and honored to be among the authors in the exhibition, and part of this landmark event. SBH (Union of Bulgarian Artists) http://www.sbhart.com/ “Project Daga” (Project Rainbow) joins together legendary authors from the classic comic strip magazine “Daga” (Rainbow). The magazine was published from late 70s till early 90s, and turned into an icon in Bulgarian Pop culture.Facebook of The Event

BD la Targul de Carte de la Goteborg


Anul acesta celebrăm participarea României în calitate de ţară invitată de onoare la Târgul de Carte de la Göteborg.
Iar joi 26 septembrie este vorba și de bandă desenată:

15.00-15.45 Scena de bandă desenată
Benzile desenate românești: de la Epoca de Aur, pe stradă şi până la muzeu
Ilustratorul român Alexandru Ciubotariu în discuţie cu Anders Lundgren de la Biblioteca de Bandă Desenată Serieteket despre prezentul şi trecutul benzii desenate în România. Ciubotariu este cunoscut în România pentru Pisica Pătrată, un animal urban adorat de toţi, pe care îl poţi admira pe străzile din Bucureşti, precum şi în prima publicaţie de street art din România, apărută în 2010. Pasiunea lui Ciubotariu pentru istoria benzii desenate româneşti s-a concretizat în crearea unui muzeu al benzii desenate în anul 2011, găzduit o vreme de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti şi care a continuat sub formă de proiect personal.
Program în limba engleză
În colaborare cu Biblioteca de Bandă Desenată Serieteket - Secţia promovare a benzii desenate Kulturhuset

Sunday, September 22, 2013

Call for submissions: Revista COMICS nr. 18

Contribuie si tu la urmatorul numar al revistei Comics.

Trimite propunerile tale de benzi desenate pana pe 10 octombrie 2013 la adresa comics@revistacomics.ro si poti aparea in numarul revistei pe luna octombrie.

Format A5, alb negru sau color, una - maxim patru pagini, rezolutie de print, tema la alegere.

Wednesday, September 18, 2013

Benzi desenate digitale

"Harap Alb continua" nu mai e singur in lumea digitala a benzilor desenate din Romania! Editura HAC!BD lanseaza varianta 2.0 a aplicatiei Super Erou pentru device-uri mobile, in care gasiti acum si alte benzi desenate romanesti ca Toate panzele sus, Elabuga, Poveste despre eu, Revista Comics si multe altele. Le puteti citi oricand si oriunde pe iPad, tablete si mai nou si pe telefoane Android, benzile desenate preferate sunt doar la un tap distanta.  


Aplicatia Super Erou se downloadeaza gratuit de pe AppStore sau GooglePlay, fiecare publicatie are un preview de cateva pagini sau chiar un numar gratuit, cat si link de unde poate fi comandata varianta tiparita. 

Friday, September 13, 2013

Deschiderea expozitiei Arta Benzii Desenate. Aseara la Biblioteca Nationala a Romaniei

Mulţumim tuturor celor prezenţi aseară, tuturor celor care au fost alături de noi, tuturor autorilor, tuturor celor care au făcut posibilă acestă expoziţie.




Thursday, September 12, 2013

Remainder Arta Benzii Desenate


Nu uitaţi de vernisajul de astăzi de la Biblioteca Naţională a României (spaţiul expoziţional Palimpsest – Mezanin) expoziţia Arta Benzii Desenate, în cadrul proiectului de autor Muzeul Benzii Desenate, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.
Cu susţinerea Asociaţiei Bibliotecarilor din Biblioteca Naţională a României. 

Muzeul Benzii Desenate este un proiect de autor. Totul a început ca o joacă. O joacă serioasă, în care parteneri mi-au fost Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi clusterul EUNIC (European Union National Institutes for Culture), cu sprijinul extraordinar al Centrului Belgian al Benzii Desenate din Bruxelles.
Apoi, după patru luni de spaţiu fizic (oferit de Muzeul Naţional de Artă Contemporană), Muzeul Benzii Desenate s-a transformat în proiect de autor – un muzeu călător. Astfel, el a continuat să existe prin evenimente, prezentări, colaborări şi expoziţii punctuale, prin editarea de albume sau chiar prin „simpla” promovare a evenimentelor de tip BD, pe site-ul muzeulbd.ro.
Suntem încă într-o perioadă de acumulare şi, de ce nu, de identificare, de testare a gradului de receptivitate a mediului cultural bucureştean şi românesc la un muzeu de o asemenea factură.
Proiectul poposeşte astăzi într-unul dintre locurile cele mai predispuse la metamorfozare spaţială: Biblioteca Naţională a României.
 Expoziţia pe care o propunem, Arta Benzii Desenate, încearcă să etaleze, atât în faţa unui public familiarizat, specializat, cât şi a unuia neavizat, faţetele celei de-a 9-a arte, aşa cum a fost numită, de specialişti, banda desenată.
 Vom încerca, prin expoziţia de faţă, să arătăm cât de complexă este această artă şi ce presupune conceperea unei benzi desenate, de la scenariu şi până la rezultatul final, prin exemple concrete, prin lucrări semnate de cei mai importanţi autori de BD români – în jur de 70.
 Este vorba, desigur, de o selecţie proprie şi de o viziune proprie, care nu se consideră nicidecum absolută.
O mică precizare necesară: în general, observaţiile şi adnotările pe marginea acestei expoziţii trimit la un set de reguli identificabile, validate în timp. Dar, ca orice reguli, ele există pentru a fi încălcate. Deci, aproape orice afirmaţie poate fi răsturnată.
 Totuşi, expoziţia îşi păstrează atât valoarea documentară, cât şi valoarea didactică şi se poate constitui într-un argument pentru promovarea şi conştientizarea benzii desenate ca artă de sine stătătoare.
De la poveste la scenariu, de la schiţe la culoare, de la formate la genuri şi tematică, de la particularităţi tehnice la finalitate, Muzeul Benzii Desenate este găzduit acum într-un loc unde un astfel de proiect se poate institui, oricând, într-un spaţiu fizic, concret.

Alexandru Ciubotariu coordonator al proiectului Muzeul Benzii Desenate

Wednesday, September 11, 2013

Blog: Puiu Manu

Acum domnul Puiu Manu are blog, de unde puteti afla ce mai are pe planseta si pueti comanda oricare din albumele sale recente: puiumanu.blogspot.ro, de asemenea urmariti pagina Ionita Tunsu pentru a afla cand se lanseaza cel mai nou album al sau: facebook.com/IonitaTunsu

Tuesday, September 10, 2013

Danger zone: Archer


Archer is an American animated Comedy-drama television series created by Adam Reed for the FX network. A preview of the series aired on September 17, 2009.[1] The first season premiered on January 14, 2010. Set at ISIS, the International Secret Intelligence Service in New York City, suave and incredibly self-centered master spy Sterling Archer deals with global espionage; his domineering, emotionally-cold mother and boss, Malory Archer; his ex-girlfriend (and fellow ISIS agent), Lana Kane; [wikipedia] [youtube]

Monday, September 9, 2013

Arta Benzii Desenate


În intervalul 12 septembrie 2013 – 31 mai 2014, graficianul Alexandru Ciubotariu vine la Biblioteca Naţională a României (spaţiul expoziţional Palimpsest – Mezanin) cu expoziţia Arta Benzii Desenate, în cadrul proiectului de autor Muzeul Benzii Desenate.

 Vernisajul va avea loc în data de 12 septembrie 2013, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Arta Benzii Desenate îşi propune să expliciteze aventura de mai bine de 100 de ani a benzii desenate româneşti – decupajul şi principiul secvenţialităţii, formatele, genurile, tematica, etapele în realizarea unei BD etc. –, mizând pe un discurs documentar în care sunt cooptate lucrări realizate, de-a lungul timpului, de aproximativ 70 de creatori de BD: Toma Alexandru, Lucian Amarii – Jup, Şerban Andreescu, Adrian Andronic, Victor Antonescu, Mircea Arapu, Matty Aslan, Adrian Barbu, Ion Bărbulescu B'Arg, Mati Botezatu, Matei Branea, Remus Brezeanu, Burschi Gruder, Veniamin Chiţu, Alexandru Ciubotariu, Emil Constantin, Valentin Cristescu, Lucian Dănilă, Cristian Dârstar, Victor Drujiniu, Pompiliu Dumitrescu, Eugen Erhan, Sandu Florea, Radu Gavrilescu, Mihai Grăjdeanu, Gabriel Iacobini, Valentin Iordache, Vali Ivan, Puiu Manu, Cristian Marcu, Ioan Mihăescu, Vintilă Mihăescu, Marian Mirescu, Gili Mocanu, Andrei Moldovan, Andrei Molotiu, Ary Murnu, NAE, Cătălin Negrea, Nicolae Nobilescu, Vasile Olac, Raul Oprea, Xenia Pamfil, Dan Petcan, Florin Petcu, Bogdan Petry, Tudor Popa, Augustin Popescu, Dan Popescu, Ionuţ Popescu, Cristian Prandea, Bogdan Prejoianu, Radu Marian, Walter Riess, Roşu Crişan, Rusu Gabriel, Livia Rusz, Veronica Solomon, Done Stan, Albin Stănescu, Călin Stoicănescu, Maria Surducan, Alexandru Talambă, Valentin Tănase, Şerban Terente, Roman Tolici, Lavinia Trifan, Mihai Tymoshenko, Octav Ungureanu, Sorina Vasilescu.

 „Muzeul Benzii Desenate este un proiect de autor. Totul a început ca o joacă. O joacă serioasă, în care parteneri mi-au fost Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi clusterul EUNIC (European Union National Institutes for Culture), cu sprijinul extraordinar al Centrului Belgian al Benzii Desenate din Bruxelles.
Apoi, după patru luni de spaţiu fizic (oferit de Muzeul Naţional de Artă Contemporană), Muzeul Benzii Desenate s-a transformat în proiect de autor – un muzeu călător. Astfel, el a continuat să existe prin evenimente, prezentări, colaborări şi expoziţii punctuale, prin editarea de albume sau chiar prin „simpla” promovare a evenimentelor de tip BD, pe site-ul muzeulbd.ro […].
Proiectul nostru poposeşte astăzi în unul dintre locurile cele mai predispuse la metamorfozare spaţială: Biblioteca Naţională a României. […] Expoziţia pe care o propunem încearcă să etaleze, atât în faţa unui public specializat, cât şi a unuia neavizat, faţetele celei de-a 9-a arte, aşa cum a fost numită, de specialişti, banda desenată
.” – Alexandru Ciubotariu
Expoziţia beneficiază de susţinerea Asociaţiei Bibliotecarilor din Biblioteca Naţională a României.

Friday, September 6, 2013

Reminder Rosia Montana

Sambata la 4 la Piata Alba Iulia are loc BikeWalk pentru Rosia Montana cu traseu prin Bucuresti, detalii [aici] si seara continum protestele de la Universitate! Iar duminica 8 septembrie are loc mobilizarea generala pentru Rosia Montana: [link]

Uniti salvam Rosia Montana

Revista Comics sustine oficial miscarea de rezistenta impotriva proiectului minier de la Rosia Montana si incurajeaza toti artistii si autorii de comics sa se exprime!


Imagine de Sorin Pintilii

Thursday, September 5, 2013

Terapie de basm

Comandă în avans primul număr din Terapia de Basm. Mai multe informații pe e-mail: zoran@edukube.org Mai multe despre proiect aici: [link]

Tuesday, September 3, 2013

Lansare magazin de jucarii urbane Hedwig

Lansare magazin de jucării urbane Hedwig în GrădinAcuarela(str. Polonă, nr.40).
Pe 5 septembrie, ora 19:00, Acuarela te invită să explorezi lumea jucăriilor urbane la evenimentul de deschidere al magazinului HEDWIG.
Aici vei cunoaște trei artiști din avangarda acestei forme de artă, care vor crea live obiecte unicat. KITRĂ, PISICA PĂTRATĂ și BUZU vor personaliza jucării prin desen, acestea fiind oferite ulterior, prin tombolă, participanților.
În paralel vei vedea jucării prezentate prin proiecție, dar și expuse fizic. Joacă-te cu ele! Dacă îți stârnesc curiozitatea, te așteptăm pe Brezoianu nr. 12 pentru a vedea colecții, personaje din benzi desenate dar și lucrări unicat.
HEDWIG urmărește prin apariția sa să devină centrul de interes al unei comunități de creatori de jucării, ajutându-i să producă sau să-și expună creația.
Sperăm că ţi-am stârnit curiozitatea, te aşteptăm la eveniment !

Sunday, September 1, 2013

Carte de Gramatica si compuneri - mai 1937

"Cartea este aprobata de Onor. Minister al Educatiei Nationale cu Ord. No. 97 din 6 Mai 1936. [...] Manualul este intocmitpotrivit cu programa analitican contine definitii, in genere, juste, explicari precise, ilustratii bune."