Pages
▼
Friday, December 24, 2021
Thursday, December 23, 2021
FRICA IN ISTORIE
"Trăim vremuri în care frica de moarte își arată supremația covârșitoare. Pentru prima oară de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, tema morții a cuprins întreaga lume, trasând zi după zi caracteristicile spațiului public și chiar ale celui privat. Viața noastră s-a schimbat fulgerător, dramatic, înfricoșător. Frica de moarte a pus pentru mulți viitorul Lumii într-o nouă cumpănă." - Nicolae Pepene Manager Muzeul Judetean de Istorie Brasov si director Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov. FRICA IN ISTORIE a fost tema editiei de anul acesta si au raspuns 42 de autori din Romania, Croatia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru si Polonia. Expozitiile inca pot fi vizitate in Brasov si urmeaza alte orase iar catalogul festivalului ramane o autentica marturie in benzi desenate a modurilor in care oamenii au privit FRICA de-a lungul ISTORIEI.
Wednesday, December 22, 2021
Calendar in benzi desenate: FRICA IN ISTORIE
Calendar pe 2022 bazat pe benzile desenate create de 42 de autori din 6 tari care au participat la editia 2021 a Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brasov cu tema FRICA IN ISTORIE.
Se poate comanda la salonbdbrasov@gmail.com
Revista Comics - Kids Edition: print
RevistaCOMICS.ro ramane prin definitie o revista online, dar pentru ca am tot primit cereri (si pentru ca issuu.com nu mai are aceasta optiune) va punem la dispozitie pdf-ul de print. Formatul revistei e A5, color, 60 de pagini, prindere prin capsare si un exemplar costa cam 35 de lei. Cele 2 numere Revista COMICS KIDS Edition pot fi downloadade timp de 10 zile de aici: https://we.tl/t-gZd9wNDzwD
KIDS Comics
32 de copii talentati cu varste intre 5 si 16 ani au creat benzi desenate pentru Revista COMICS KIDS Edition #2 si ii puteti descoperi pe toti aici: www.revistacomics.ro
Monday, December 20, 2021
Revista COMICS - KIDS Edition #2
Dupa succesul primei editii dedicate integral copiilor cu varste intre 5 si 16 ani, ne-am dat seama ca trebuie sa continuam cu incurajarea celor mai tineri autori si revenim cu o noua editie si premii pentru ei de la editura Grafic, Gobby by Red Goblin si Wacom Romania. Ba mai mult, de acum incolo vom avea 2 astfel de editii pe an (de 1 iunie si de Craciun), pentru ca ne-am bucurat sa descoperim multi copii talentati dornici sa creeze benzi desenate si singurul nostru regret e ca nu ii putem publica pe toti care au trimis lucrari! Va invitam sa-i descoperiti pe cei 32 de copii din aceasta editie plus castigatorii concursului scolar judetean din cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brasov 2021.
Revista poate fi citita integral si gratuit aici: www.revistacomics.ro
Sunday, December 19, 2021
Benzi desenate la Ora Regelui
Despre expozitia "Casa Regala a Romaniei in benzi desenate", aflata acum la Castelul Peles, la emisiunea Ora Regelui de la TVR! Puteti urmari intreaga emisiune [aici] (la min 31:55 incepe partea despre benzi desenate)
Tuesday, December 14, 2021
Thursday, December 9, 2021
Benzi desenate aparute in 2021
Am incercat sa adunam la un loc toate benzile desenate in limba romana care au aparut anul asta! Cu tot cu linkuri unde se gasesc, numai bune de comandat ca si cadouri de Craciun! Nu ezitati sa completam impreuna lista de: [aici]
Sunday, December 5, 2021
Povestiri din Holocaust: Suceava
Expoziția „Povestiri din Holocaust. Suceava” este organizată în cadrul proiectului „Povestiri din Holocaust. Istorii locale”, realizat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, finanțat de Fundația EVZ prin programul „Local History”, cu sprijinul partenerilor locali: Colegiul Național „Ștefan cel Mare, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava. La realizarea panourilor de bandă desenată au contribuit elevi și cadre didactice de la liceele partenere.
Ilustratori: Octavian Ungureanu, (storyboard) si Anghel Șerban – autor premiat în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice de la Brașov.
Povestiri din Holocaust: Bacau
O incursiune în viața comunității evreilor și a romilor din Bacău în perioada celui De-al Doilea Război Mondial. Expoziția „Povestiri din Holocaust. Bacău” este organizată în cadrul proiectului „Povestiri din Holocaust. Istorii locale”, realizat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, finanțat de Fundația EVZ prin programul „Local History”
Ilustratori: Octavian Ungureanu (storyboard) Anghel Șerban și Ionuț Popescu – autori premiați în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice de la Brașov.
Benzile desenate pot fi citite [aici]
Friday, December 3, 2021
Emil si detectivii
"Emil şi detectivii este unul din cele mai frumoase romane ale copilăriei, citit de milioane de copii din zeci de ţări. Aparent o naraţiune poliţistă, cu mult suspans şi umor, în realitate un roman al prieteniei şi întrajutorării dintre copii.
Emil şi detectivii este şi cea mai amplă naraţiune grafică desenată de Burschi aşa că, după 30 de ani, ne-am gândit să adunăm planşele între coperţile acestui mini-album.
Albumul cuprinde 14 pagini de benzi desenate în culori şi se încheie cu o prezentare a genezei atât a romanului lui Erich Kastner cât şi a benzii desenate."
Albumul se poate comanda de [aici]
Benzi desenate: Povestiri din Holocaust
Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel a pregatit o serie expozitii outdoor de benzi desenate bazate pe intamplari adevarate din orasele Romaniei cele mai afectate de Holocaust, primele expozitii vernisate fiind la Bacau si Suceava, desenate de Serban Anghel si Ionut Popescu, autori premiati in cadrul Festivalului International de Benzi Desenate Istorice de la Brasov. Un proiect coordonat pe partea de banda desenata de Octav Ungureanu.