Pages

Thursday, April 28, 2022

POC! - Revista de banda desenata documentara


La POC! - revista de bandă desenată documentară am lucrat cu o super echipă. Pe consultață de specialitate ni s-a alăturat one and only Roxana Bucată cu care am ales cu grija poveștile și le am citit și recitit de nenumărate ori. De grafica și coperta revistei s-a ocupat Teo T Bradu, care a avut grija să trimitem la print chiar un produs super bine conturat. Și nu în ultimul rând autoarele și autorii, care au făcut POC! să existe: OMUL CARE PRIVEȘTE SPRE CER - Agata Tabacu, Ionuț Sociu MAI PRESUS DE AUR - Ileana Surducan, Petra Dobruska NEGRU CA ZĂPADĂ - Sabrina Dâscă, Roxana Bucată BUTELCA - Štěpánka Jislová, Adela Peková, Daniel Hrůza, Joza Kuna (scenariul scris sub coordonarea de Klára Jíchová) ZIMBRUL - Mircea Pop BUCUREȘTIUL AERULUI - Octavian Curoșu (Otaki Mido), Anastasia Rohac, Loredana Pana Multe mulțumiri tuturor! Andreea Höfer îți mulțumim de sprijin, la fel și ție Robin Ujfaluši. Raluca Dan a făcut corectură, ne a dat feedback constant și a participat la crearea scenariului pentru povestea MAI PRESUS DE AUR. Oana Ghera mulțumiri că ne ai fost alături. Ramona Ferencz-Flatz a fost foarte pe faza la suportul administrativ.


Event fb: [link]

Tuesday, April 19, 2022

Revista COMICS - KIDS Edition #3

Dragi copii mici si mari (5-18 ani) va invitam sa ne trimiteti creatiile voastre de benzi desenate pana pe 25 mai pentru a aparea in Revista COMICS KIDS Edition #3! Paginile trebuie sa fie A4 sau A3, despre ce vreti voi, pe tableta sau cu carioci, markere sau creioane colorate (dar pozate drept si la rezolutie buna). Avem premii in boardgames si benzi desenate de la Red Goblin, editura Grafic si Gobby by Red Gobllin si diplome pentru toti micii autori. Asteptam operele voastre pe comics@revistacomics.ro pana pe 25 mai iar KIDS COMICS #3 va aparea pe 1 iunie. Spor la desenat!


Celelalte 2 editii le puteti citi aici: KIDS Comics #1 si KIDS Comics #2

Wednesday, April 13, 2022

RevistaCOMICS nr.45 (aprilie 2022)


Noul numar al revistei il aduce in prim plan pe Tudor Vidoni, cu un scurt interviu si o banda desenata de 24 de pagini. El se numara printre castigatorii editiei 2021 a Festivalului de Benzi Desenate Istorice de la Brasov. Ceilalti autori din aceasta editie sunt: Nic Moldoveanu, Fose Cartoons, Valentin si Calin Enachi (din Republica Moldova), Bogdan Mesteacan cu ai sai Pingu si Morsa. si o noua mostra din proiectul Digital de Rich Watkin, Zaky Hnana si Flaviu Pop. Iar pe final va invitam sa aflati mai multe despre proiectul si concursul international de benzi desenate CAN FOR BALKANS.


Revista poate fi citita integral si gratuit aici: www.revistacomics.ro

Tuesday, April 12, 2022

Concurs "Legends and Fairy tales from the European Carpathians"

Concursul international de benzi desenate "Legends and Fairy tales from the European Carpathians" adresat tinerilor pana in 26 de ani din Austria, Cehia, Polania, Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraine and Ungaria si-a prelungit termenul de predare pentru 1 Mai 2022. Gasiti aici toate informatiile: https://tinyurl.com/4teh8mdt

Sunday, April 10, 2022

Povestiri din Holocaust. Galati

 

"Povestiri din Holocaust. Galati" benzi desenate de Nicolae Negura, storyboard si editare de Octav Ungurenu. Un proiect Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel.

Banda desenata poate fi citita [aici]

Tuesday, April 5, 2022

Povestiri din Holocaust

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” organizează în perioada 8 aprilie 2022 – 8 mai 2022, în municipiul Galați, o expoziție stradală de bandă desenată care prezintă fragmente din istoria comunităților locale de evrei și romi în perioada Holocaustului din România.

„Povestiri din Holocaust. Galați” va fi inaugurată vineri, 8 aprilie 2022. De Ziua Internațională a romilor, Institutul „Elie Wiesel” aduce ȋn fața publicului gălățean cȃteva secvențe ale deportării lor în Transnistria în 1942, precum și povestea tragică a evreilor din localitate. Vernisajul va avea loc la ora 12:00, în fața parcului „Mihai Eminescu”, iar expoziția va putea fi vizionată până pe data de 8 mai 2022. O lecție de istorie altfel și totodată un proiect al memoriei, „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” este realizat de Institutul „Elie Wiesel” și finanțat de Fundația EVZ (Republica Federală Germania) prin programul „Local History”. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunităților în care locuim, încurajându-ne să o descoperim și să o înțelegem. Poveștile despre viața evreilor sau romilor din diverse localități din România, trimiși la muncă obligatorie, deportați în Transnistria, excluși din viața economică, socială, culturală, ne sunt dezvăluite cu ajutorul benzilor desenate realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu, Anghel Șerban, Nicolae Negură. La pregătirea conținutului expozițiilor au colaborat cercetători ai Institutului, elevi și cadre didactice de la liceele partenere. „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” a început în decembrie 2021 cu expozițiile de bandă desenată din Bacău și Suceava și continuă în 2022 cu ilustrarea istoriei tragediei comunităților de evrei și romi din Galați, Vrancea, Argeș și Dolj. La Galați, expoziția este realizată în parteneriat cu Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”, cu sprijinul Instituției Prefectului Județul Galați și al Asociației Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Galați. 

Detalii despre proiectul „Povestiri din Holocaust. Istorii locale”: https://www.inshr-ew.ro/portfolio-item/holocaustul-in-romania-istorii-locale/ 

Monday, April 4, 2022

Legends and folklore - comics competition

Concurs de benzi desenate adresat tinerilor autori pana in 26 de ani din Austria, Cehia, Polonia, Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraine si Ungaria. Termen 8 aprilie 2022. Toate informatiile aici: https://www.gov.pl/web/digitalcarpathians/legends