Pages

Wednesday, November 20, 2024

lansare "Au fost langa noi - 12 povestiri despre Holocaustul din Romania"

Joi 28 noiembrie se lanseaza albumul de benzi desenate "Au fost langa noi - 12 povestiri despre Holocaustul din Romania" un proiect  al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel ilustrat de Octav Ungureanu pe parcursul a doi ani, timp in care au avut loc 10 expozitii si conferinte in 10 judete din Romania. Lansarea are loc la Centrul Cultural al MAI (str. Mihai Vodă nr. 17, vis-a-vis de Memorialul Holocaustului)

"Au trecut aproape doi ani de când am început o călătorie a cunoașterii, a (re)descoperirii. Doi ani în care am avut alături parteneri curioși să cunoască, deschiși și motivați să aducem la lumină fragmente dintr-o istorie uitată sau ignorată. O istorie a celor care au fost ca noi, lângă noi... Ne apropiem de finalul călătoriei când vom reuni poveștile de viață, fragmentele din istoriile locale ale evreilor și romilor din diferite comunități din România, din perioada Holocaustului, într-un album de bandă desenată. 

𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟖 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟏:𝟑𝟎, la Centrul Cultural al MAI (str. Mihai Vodă nr. 17, vis-a-vis de Memorialul Holocaustului), vă așteptăm la evenimentul de lansare al albumului „𝐀𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐥𝐚𝐧𝐠𝐚 𝐧𝐨𝐢...𝟏𝟐 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚”, pentru un dialog despre povești de viață, istorii locale, despre educația non-formală prin artă, ilustrație. „𝐀𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐥𝐚𝐧𝐠𝐚 𝐧𝐨𝐢...𝟏𝟐 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚” cuprinde ilustrațiile realizate pentru expozițiile de bandă desenată organizate în cadrul proiectului „Imagini din trecut. Holocaustul în România” despre care puteți afla mai multe, aici:https://www.inshr-ew.ro/.../imagini-din-trecut.../ 

Scenariile expozițiilor au fost realizate de cercetători ai Institutului „Elie Wiesel” în colaborare cu elevi și cadre didactice de la școli și licee din 10 județe. Ilustrațiile și conceptul albumului de bandă desenată poartă semnătura lui Octav Ungureanu Scc.comics. 

Proiect realizat de Institutul „Elie Wiesel” în parteneriat cu @Freedom House România, finanțat de Uniunea Europeană prin programul CERV-2022-CITIZENS-REM."

No comments:

Post a Comment