Saturday, March 24, 2012

Mark Crilley Interview (Part 1 of 3): How To Get Published


Mark Crilley este un cunoscut autor american de manga, traieste in Japonia unde este un adevarat superstar pentru ca deseneaza Miki Falls, pe langa asta el mai face tutoriale si scrie carti despre cum sa desenezi si cum sa fii publicat.

El are niste sfaturi foarte practice, mai ales pentru autorii romani, despre cum sa fii publicat:

1. CREATE YOUR OWN BOOK! Fara sa fii platit, strict din pasiune, deseneaza o poveste cu inceput, cuprins si incheiere, pe subiectul cel mai aproape de tine.

2. SHOW IT TO PEOPLE! Trimite-l la cat mai multe edituri. Nu te descuraja daca ai trimis la 3 edituri si nu ti-a raspuns nici una. La inceput, el s-a considerat foarte norocos pentru ca a zecea editura la care a trimis i-a si publicat albumul. (multi autori umbla cu schite dupa ei si arata ca intr-adevar stiu sa deseneze dar e drum lung de la a desena un om corect din punct de vedere anatomic pana la a duce la bun sfarsit o poveste, editorii vor sa vada un produs pe cat de finit posibil!)

multumim Andy pentru shareuirea interviului

1 comment:

  1. Oh da! Ii urmaresc cu mare placere clipurile de youtube de prin 2008! De fapt el traieste acum in State, dar a locuit in Japonia o perioada buna (mai ales ca sotia sa este originara de acolo, a realizat si cateva mici clipuri cu imagini din vizitele in Japonia). Si e interesant faptul ca in state este invitat la scoli pentru a le vorbi tinerilor.
    A scos acum si o carte asa cum spuneati cu tutoriale:).
    Mi-a facut placere sa va citesc, ca deobicei!!:)
    rux

    ReplyDelete