Thursday, February 18, 2016

Festivalul de Benzi Desenate Sibiu 2016

În zilele de 15, 16 şi 17 aprilie 2016 la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată!
Workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume, și un concert-desenat sunt evenimentele pe care le propunem timp de trei zile pentru ca publicul larg să descopere Banda Desenată.
De la prima sa ediție din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 1000 de participanți, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.
Anul acesta afișul a fost realizat de Robert Obert, artist din Bucureşti. Imaginea celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu se inspiră din caracteristicile universului dezvoltat în albumul “Profeția Urbană”, publicat în 2014 și propune o viziune post-apocaliptică asupra orașului.
Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie “Ille et Vilaine – Sibiu” și Asociația “Solidarité 35 Roumanie” în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București, susținut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universității “Lucian Blaga”, Sibiu, Delegația Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Primăria Sibiu, Consiliul General Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista “Comics”, SR2C, NTN- SNR, Unimat, Wacom, Hotelul Ibis, Carrefour, ziarul Tribuna, Hermannstädter Zeitung, editura HAC!BD, Lex Comics şi lexshop.ro, EAT Comics şi Revista “Abaṭia”.

toate detaliile [aici]

No comments:

Post a Comment