Friday, January 17, 2020

Expozitie de benzi desenate: Serban Andreescu


Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției Benzi Desenate de Șerban Andreescu, prima expoziție personală de bandă desenată a autorului, vineri 17 ianuarie 2020, ora 19.00 la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Șerban Andreescu este un prolific autor de bandă desenată și un ilustrator de cărți pentru copii. A realizat storyboard-uri și animație 2D pentru cinci studiouri de desene animate și filme difuzate în Spania, Franta și Germania. Având o activitate de peste 28 ani, a realizat ilustrații la peste 800 de cărți de copii și beletristică. Este câștigător la concursurile pentru manuale școlare la grafică, lucrările sale au fost publicate în 14 albume de benzi desenate la patru edituri și au fost selecționate pentru Bologna Fiera 2015.

A participat la expoziții internaționale de benzi desenate la București, Constanța, Craiova,Timișoara, Sibiu, Bruxelles, Madrid, New-York. În 2018 publică o carte de copii în colaborare cu o scriitoare din Anglia. A primit premiul ,,Sandu Florea" (SUA), acordat pentru întreaga operă de bandă desenată.

Evenimentul face parte din seria de expoziții Maeștri ai Benzii Desenate Românești, inițiată de autorul de bandă desenată Mihai I. Grăjdeanu în anul 2019. Expoziția poate fi vizitată până pe 29 februarie 2020, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00 (17.30 ultima intrare).

No comments:

Post a Comment