Friday, September 17, 2021

Concurs scolar judetean de benzi desenate


𝗟𝗮𝗻𝘀𝗮𝗺 𝗖𝗼𝗻𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗹 𝘀𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗻𝘇𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗲𝗻𝗮𝘁𝗲 𝗲𝗱𝗶𝘁𝗶𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟭! 

Dacă ești elev în clasele V-VIII la o școală din județul Brașov te așteptăm să ne trimiți lucrarea ta de bandă desenată având ca subiect FRICA ÎN ISTORIE până în data de 8 octombrie 2021, pe adresa salonbdbrasov@gmail.com. 

𝗖𝘂𝗺 𝗶𝘁𝗶 𝗮𝗹𝗲𝗴𝗶 𝘀𝘂𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹? Pentru lucrarea ta poți să te documentezi din cărțile de istorie dar ai și varianta ca scenariul tău să se inspire din povestea unei persoane apropiate, poate chiar un membru al familiei tale! Ce s-a întâmplat cu străbunicii tăi în Al Doilea Război Mondial, teama bunicilor tăi de Securitatea comunistă, cum au trăit părinții tăi marele cutremur din 1977, amintirile vecinilor tăi despre ,,Epoca de Aur” sau povestea unchiului tău, militar pe teatrul de operațiuni din Afganistan, iată câteva subiecte interesante ! Pentru a veni în ajutorul elevilor interesați organizăm cursuri online de bandă desenată în cadrul a 6 școli din județul Brașov. Invităm școlile care doresc să participe la cursuri să ne trimită un email de înscriere, pe adresa: salonbdbrasov@gmail.com , până în data de 22 septembrie 2021,  care trebuie să conțină: numărul de elevi participanți și datele disponibile pentru organizarea celor două cursuri. Selecția se va realiza în ordinea primirii email-ului de înscriere. Atelierele de benzi desenate se vor desfășura online, cu grupe de maxim 30 elevi de la o singură școală Durată atelier: 60 minute Număr de ateliere/școală: se vor organiza 2 ateliere pentru fiecare grupă de elevi Perioadă de desfășurare ateliere: 27 septembrie – 8 octombrie 2021 Expunere lucrări: 14 – 17 octombrie 2021, Casa Sfatului din Brașov Jurizare lucrări: În perioada 14 – 17 octombrie 2021 lucrările primite, vor fi expuse în expoziția dedicată elevilor din cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2021. Totodată lucrările vor fi publicate pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/festivalbdbrasov  iar publicul va fi invitat să voteze pe perioada festivalului. Votul se acordă prin atribuirea unui like pentru lucrarea preferată pe pagina de Facebook a festivalului. Pentru desemnarea câștigătorilor se va ține cont de voturile primite în proporție de 50% de votul juriului format din 5 artiști de bandă desenată prezenți în cadrul festivalului și în proporție de 50% de votul publicului. 

𝗣𝗥𝗘𝗠𝗜𝗜 𝗖𝗢𝗡𝗖𝗨𝗥𝗦 
Premiul I – 300 lei 
Premiul al II-lea – 250 lei 
Premiul al III-lea – 200 lei 
Mențiuni – 6 mențiuni în valoare de 125 lei fiecare 

Redactare lucrare: 
- lucrările pot fi individuale sau colective 
- minim o planșă 
- maxim 4 planșe 
- format vertical A3 
- se va scrie pe fața primei planșe: numele elevului, clasa și școala. 

Cursurile de benzi desenate vor fi susținute de Octav Ungureanu, ilustrator și autor de benzi desenate cu experiență în ateliere și cursuri pentru copii și adolescenți. De curând el a pregătit și un manual ,,Cum să faci webcomics" care este prima publicație de acest gen din lumea benzilor desenate românești. În cadrul cursurilor elevii vor învăța elementele care fac o bandă desenată să fie bandă desenată, de la tipuri de cadre și bule de text până la crearea unui personaj și etapele prin care trece o pagină de bandă desenată de la schiță la final.
mai multe aici: [link]


No comments:

Post a Comment