„Imagini din trecut. Holocaustul din România” - un proiect care ne apropie de experiențele trăite de evrei și romi în perioada Holocaustului din România și ne prezintă o istorie diferită a comunităților în care locuim; o istorie a celor persecutați, deportați, exterminați pentru că au fost/s-au născut ALTFEL.
𝐉𝐨𝐢, 𝟏𝟓 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, vă invităm să descoperim poveștile de viață din perioada Holocaustului, ale evreilor și romilor din 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚. Vom începe la 𝐨𝐫𝐚 𝟏7:𝟎𝟎, 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐒𝐚𝐥𝐚 „𝐌𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐞” cu un dialog despre istorii locale și vom continua de la 𝟏𝟖:𝟑𝟎 𝐢̂𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥, 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐚𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐨𝐧𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 „𝐈.𝐋. 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐠𝐢𝐚𝐥𝐞”, cu inaugurarea expoziției de bandă desenată la realizarea căreia au contribuit elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploiești.
𝐋𝐚 𝐝𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚:
Ion M.Ioniță, jurnalist și redactor șef al publicației de profil Historia
Alexandru Florian, director general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”
Ana Bărbulescu,
doctor în sociologie la Universitatea din București și cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“
doctor în sociologie la Universitatea din București și cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“
Un reprezentant al elevilor din Ploiești care au contribuit la realizarea benzilor desenate.
„𝐈𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭. 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚” este o expoziție de bandă desenată realizată în cadrul proiectului cultural-educațional „Visualising The Past Through Graphic Novels. Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values (CERV-2022-CITIZENS-REM), implementat de Institutul ,,Elie Wiesel" în zece județe din România (Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Prahova, Sibiu, Timișoara) cu sprijinul Fundației Freedom House România și a comunităților locale.
Mai multe detalii despre proiect: [aici]
No comments:
Post a Comment