Tuesday, June 28, 2011

The DC Comics Guide to DIGITALLY DRAWING Comics


   Am zis ca o sa incep seria de recenzii cu cartea asta. Pentru cei care deseneaza pe tableta grafica-it's a must have! E scrisa de Freddie E. Williams II si e plina de lucruri mai mult decat folositoare. Am pus doua variante de coperti pentru ca asa apare si pe internet. Eu o am in varianta cu Superman, dar cartile sunt la fel, doar coperta este diferita. O sa incep prin a spune ca programul folosit este Photoshop, este un how to in Photoshop.
   Cuprinsul arata asa:
ONE - Genesis
TWO - Why Go Digital?
THREE - The Tools You Need
FOUR - Getting Started in Photoshop
FIVE - Digital and Hybrid Workflows
SIX - The Master Page
SEVEN - Time-Saving Libraries
EIGHT - Digital Roughs
NINE - Wireframes
TEN - Pencils for the Pencil Hybrid Workflow
ELEVEN - Inks
TWELVE - Looking Forward

ATENTIE!
    Cartea nu te invata sa folosesti Photoshop, se adreseaza celor care au macar cunostinte minime. Te invata sa folosesti programul, dar la un alt nivel si specific pentru a desena...well...titlul spune totul. Cartea e plina de ilustratii exemplificative, adica sunt facute print screens chiar in Photoshop, apoi explicate in scris! Asa nu ai o carte plina de informatie greu de inteles, langa teorie ai si imaginea, pentru a face conexiunile si a intelege EXACT ce se explica si cum arata ceea ce se explica.
   Autorul vorbeste despre layers, workflow, schite pe hartie si schite direct pe digital, perspectiva, tips and tricks despre cum sa iti usurezi munca si o gramada de lucruri folositoare. Sunt unele lucruri pe care numai folosind programul de foarte mult timp le-ai fi stiut, iar aici sunt date... vorba aia "mura-n gura".
   Daca as sta sa vorbesc numai putin despre fiecare, as ocupa tot blogul...asa ca nu o sa o fac! Dar ce mai pot spune e ca autorul are site, si acolo sunt niste surprize! De exemplu, la categoria Digi-Art Tools se gasesc niste chestii de downloadat...for free! Asta e linkul: http://freddieart.com/QuickTools/
   Foarte interesant este Perspective Path Tool, are si un filmulet in care arata cum se foloseste. Iti poti crea o strada cu cladiri sau ce ai tu nevoie, corect din punct de vedere al perspectivei. Uitati-va si la Google Sketchup, e si mai interesant.

   Asta este situl lui Freddie E. Williams http://www.freddieart.com/

   Mai gasiti si continut video cu si despre el pe You Tube. Trebuie doar tastat numele lui in Google.

Daca vreti sa cumparati cartea, o gasiti foarte usor aici (eu de aici am cumparat-o):


                                     Editura: Crown Publishing Group, Colecția: Watson-Guptill
Pagini: 144,  Greutate: 0.51 kg,  Dimensiuni: 191 x 267 x 10 mm

   Mai recomand cartile lui  Burne Hogarth, sunt exceptionale! Daca nu aveti rabdare pana voi scrie eu cateva cuvinte despre ele, dati un search, e plin internetul cu informatii referitor la el. Merita!

1 comment: