Tuesday, November 29, 2011

Cum a fost la workshopul de comics de la Timisoara

Pai a fost fain :)

S-au adunat 20 de participanti in Cuib d'Arte (locurile fiind limitate ) dornici sa afle lucruri noi despre benzi desenate. Dupa o scurta prezentare a activitatii si o trecere rapida prin istoria, situatia actuala, genurile si conceptele principale ale benzii desenate, participantii au construit tema/ideea, personajele, locatia, dialogul si formatul viitoarelor "opere".


Fiecare etapa a continut mai intai o parte teoretica (elemente de baza, exemple, tips&tricks) si bineinteles una practica.
Operele finale au fost apoi admirate si pozate, fiecare participant avand posibilitatea sa-si inscrie lucrarea pe loc ori pana pe 10 decembrie la concursul evenimentului. Premiul fiind un set de reviste de colectie(Herbie - A Comics, Odyssey - Homer de la Marvel Comics, Flash, Superman ) si ultimul numar al Revistei Comics.


Bonusul dupa eveniment a fost o proiectie a filmului Secret Origin: The History of DC Comics

Micul dar simpaticul eveniment a avut loc datorita eforturilor celor de la Edukube, Revista Comics si a catorva oameni foarte pasionati de benzi desenate (Cristi Magureanu, Andrei Puica, Mihai Idiceanu si Roli Lucaciu) . Cu siguranta nu va fi si ultimul.

Pozele de la workshop pot fi gasite AICI

1 comment: