Thursday, April 5, 2012

Interviu: Octav Ungureanu

Octav Ungureanu (Smoking Cool Cat), artistul care realizeaza benzi desenate pentru Sapte Seri, a acordat un interviu pentru artLine.ro.

artLine.ro: Esti redactor sef al revistei COMICS.

Octav Ungureanu: Suna prea oficial "redactor sef"! sa spunem ca eu ma ocup de revista (strang propunerile de pe la oameni, aleg continutul, incercand sa ma sfatuiesc si cu altii de cate ori am ocazia, invit oameni noi sa contribuie, promovez revista si evenimentele ei, etc) dar Revista COMICS e deja mai mult decat o simpla revista, e o comunitate de artisti, autori de benzi desenate si impreuna organizam expozitii, ateliere si concursuri.

artLine.ro: De ce o revista de benzi desenate?
Octav Ungureanu: De ce nu? Am vrut sa fac o revista de benzi desenate pentru ca incepusem sa cunosc tot mai multi oameni care desenau si ziceau ca la noi nu exista reviste, nu au unde sa publice etc. In 2010, in doar 2 zile am compilat o revista doar cu comics-urile mele si un mic featuring comics.cevamarunt.ro pentru Street Delivery, unde aveam si expozitie - asta a fost practic numarul pilot al Revistei COMICS - si am ramas surprins de cat de bine a fost primita si de cat de usor a fost s-o fac, apoi am pus-o si pe net, unde a circulat foarte bine, facand aproape 15.000 de vizualizari in doar cateva saptamani. Dupa ce am primit in acelasi an trofeul "Sandu Florea" pentru debut, m-am hotarat sa fac mai mult pentru acest domeniu, intr-adevar putin cunoscut pe la noi. Am cumparat domeniul www.revistacomics.ro si am dat drumul revistei asa cum e azi.

cititi restul interviului: [aici]

1 comment:

  1. Felicitări pentru tot ce faceţi . Mă bucur să vă cunosc chiar şi aşa . Vă doresc să reuşiţi cât mai multe cu revista Comics . Numai bine ! Eu vă voi promova cât voi putea.

    ReplyDelete