Friday, September 28, 2012

Comics: surprizele Patbom

Mai tineti minte surprizele Patbom? Cat ma mai chinuiam sa inteleg replicile alea in turca!... Gasiti colectia intreaga (cred) pe: colectionaruldesurprize.wordpress.com

Tuesday, September 25, 2012

Benzi desenate craiovene si o noua revista!

Vineri, 28 septembrie, nu este doar un eveniment expoziţional, ci şi un unul editorial. Noua revistă de benzi desenate - BDC nr. 0 - îşi va face apariţia la vernisaj. Aviz colecţionarilor!

Monday, September 24, 2012

Cum a fost la Salonul de Banda Desenata de la Constanta 2012

Si anul acesta Constanta a fost un punct de intalnire al autorilor din mai toate colturile tarii, al debutantilor si al pasionatilor de toate varstele.

Expozitiile au fost (in ordinea pozitionarii in salon): "Dim Dunareanu" de Puiu Manu si Marius Lestaru (scenariu), "SCC Comics" de Octav Ungureanu, "Margelatu" de Valentin Sava, "Mica Sirena" de Ileana Surducan, "Zbeng si Zbantui" de Raludra, "Esko" de Laurentiu Butuc si Marian Mirescu (scenariu), Batman si Predators de Victor Drujiniu, expozitie colectiva a tuturor autorilor de la Revista Comics, Nilu Crocodilu de Vlad Forsea, expozitie "Harap Alb continua..." benzi desenate de Andrei Moldovan, comics de Virgil Susnea si Costin Patru, "Amintiri din copilarie" de Serban Andreescu, benzi desenate si grafica de Vintila Mihaescu, expozitie de Antonio Cossu, profesor de benzi desenate la Academia de  Alex Talamba si Eduard Visan. Au mai participat Radu Marian, autorul albumului "Pafnutie Cyborgul", Jup si al sau "Conspiratie impotriva Confreriei", Bogdan Brejoianu si alti autori, cat si libraria de benzi desenate ComicBookCity.ro. A avut loc o masa rotunda cu tema "Revista Cutezatorii" si una despre RevistaCOMICS si autorii sai. Au fost decernate premiile ABDR si Sandu Florea, s-au ales castigatorii concursului de banda desenata murala si a fost si o tombola cu premii.

Mesele rotunde si dezbaterile au continuat si inafara salonului si poate continua si acum, ca de n-ar fi atunci nu s-ar povesti.

Multumim inca o data organizatorilor, si in special lui Dodo Nita, pentru invitatie si echipei de la Muzeul de Arta si de la Alianta Franceza din Constanta.

Mai multe poze: [aici]
Mai multe relatari despre eveniment: [aici], [aici], [aici] si [aici]

Friday, September 21, 2012

Lumea Copiilor 1924



descrierea originala a publicatiei: "Publicatiune ilustrata saptamanala pentru copii si tineret. Apare in modul cel mai regulat in fiecare Vineri si se afla de vanzare la toate librariile si chioscurile de ziare din tara." Director G. Filip, Redactia si Administratia: Bucuresti, Str. Campineanu, 40

via HarapAlbContinua.ro si MuzeulBD.ro

Big Bad Wolf comics


Big Bad Wolf comics: [link]

Thursday, September 20, 2012

Tips & Tricks: Baloon Tales

Un site plin de tips & tricks despre cum se folosesc bulele de text, finturile si efectele speciale: [link]

Friday, September 14, 2012

Interviu cu Adrian Barbu despre Harap Alb

D-l Adrian Barbu, 48 de ani, este profesor de franceza, ilustrator si autor de benzi desenate, fondatorul clubului de benzi desenate ComicsClub Cluj. D-l Barbu este unul dintre acei rari (suficiente degetele de la o mana) ilustratori romani care lucreaza pentru companii de banda desenata din America. Lucreaza de multi ani la o banda desenata cu Greuceanu, proiectul dumnealui de suflet dupa cum spune

Octav Ungureanu:
Domnule Barbu, stim ca la un moment dat (chiar de mai multe ori) l-ati ilustrat pe Harap Alb. Ne puteti povesti cate ceva despre relatia dvs cu Harap Alb?

Adrian Barbu:
La mine, Harap Alb a insemnat doua proiecte. Primul (2006-2007) ar fi trebuit sa produca un comic-book cu contributia a 7 desenatori, fiecare preluand unul sau mai multe segmente ale basmului si desenandu-le in stil propriu.Al doilea proiect a fost ceva mai norocos, dar n-a fost BD. Editura AION din Oradea (cu care colaboram deja de catva timp) mi-a solicitat in 2009 ilustrarea unei reeditari a Povestilor lui Creanga. Volumul a fost publicat in 2010. Se vede ca am pastrat in mare masura aspectul personajelor pe care le concepusem pentru banda desenata.

intreg interviul [aici]

Ascultati povestile din "Harap Alb continua..."

Pe pagina de facebook a "Harap Alb continua..." puteti asculta povestile personajelor: [link]

Wednesday, September 12, 2012

Salonul International al Benzii Desenate - Constanta 2012

Între 21-23 septembrie va avea loc la Muzeul de Artă din Constanţa cea de-a 22-a ediţie a Salonului Internaţional al Benzii Desenate din România.

Anul acesta  va fi o ediţie specială, cu numeroase surprize, cu o bogată librărie ad-hoc, propunând vizitatorilor benzi desenate în română, franceză şi engleză  şi mai ales cu invitaţi de prestigiu, mulţi dintre ei venind pentru prima oară la salon:
- Vintilă Mihăescu, autor clasic al BD-ul românesc, membru al  Uniunii Artiştilor Plastici din România;
- Puiu Manu şi Marius Leştaru, autorii noului album Dim Dunăreanu: Sarabandă în golful Aden;
- Octav Ungureanu şi Valentin Sava, reprezentanţi ai noii generaţii de desenatori,  publicaţi de revista Comics;
-  arhitectul Radu Marian, care îşi lansează ultimul album, Pafnutie cyborgul;
- Alex Talambă, noua stea a BD-ului românesc;
- Şerban Andreescu, Laurenţiu Butuc, Eduard Vişan, Alexandru  Toma, alţi creatori BD.

Invitaţi speciali ai acestei ediţii: Antonio Cossu, artist şi profesor de BD la Academia de Arte Frumoase din Tournai, Belgia,  Paul Laffont, traducător şi reprezentant al editurii italiene Pavesio în Franţa precum şi profesorul  universitar  Adrian Cioroianu.
Organizatorii manifestării, Alianţa Franceză din Constanţa, Ambasada  Franţei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles şi Asociaţia Bedefililor din România,  vă aşteaptă cu drag.



De ce are elefantul trompa lunga

Din revista Licurici, aparuta in 1990. Desene de Burschi
mai multe: [aici]

Wednesday, September 5, 2012

Little Nemo in Slumberland

Little Nemo is the main fictional character in a series of weekly comic strips by Winsor McCay that appeared in the New York Herald and William Randolph Hearst's New York American newspapers from October 15, 1905 – July 23, 1911 and September 3, 1911 – July 26, 1914; respectively.
The strip was first called Little Nemo in Slumberland and then In the Land of Wonderful Dreams when it changed papers. A brief revival of the original title occurred from 1924-27. [wikipedia]

read more: [link]
via Marian Mirescu