Friday, September 14, 2012

Interviu cu Adrian Barbu despre Harap Alb

D-l Adrian Barbu, 48 de ani, este profesor de franceza, ilustrator si autor de benzi desenate, fondatorul clubului de benzi desenate ComicsClub Cluj. D-l Barbu este unul dintre acei rari (suficiente degetele de la o mana) ilustratori romani care lucreaza pentru companii de banda desenata din America. Lucreaza de multi ani la o banda desenata cu Greuceanu, proiectul dumnealui de suflet dupa cum spune

Octav Ungureanu:
Domnule Barbu, stim ca la un moment dat (chiar de mai multe ori) l-ati ilustrat pe Harap Alb. Ne puteti povesti cate ceva despre relatia dvs cu Harap Alb?

Adrian Barbu:
La mine, Harap Alb a insemnat doua proiecte. Primul (2006-2007) ar fi trebuit sa produca un comic-book cu contributia a 7 desenatori, fiecare preluand unul sau mai multe segmente ale basmului si desenandu-le in stil propriu.Al doilea proiect a fost ceva mai norocos, dar n-a fost BD. Editura AION din Oradea (cu care colaboram deja de catva timp) mi-a solicitat in 2009 ilustrarea unei reeditari a Povestilor lui Creanga. Volumul a fost publicat in 2010. Se vede ca am pastrat in mare masura aspectul personajelor pe care le concepusem pentru banda desenata.

intreg interviul [aici]

No comments:

Post a Comment