Friday, May 31, 2013

Behind the Lines si Temporary Yours

Vineri, 31 mai, ora 18:00 la Librăria engleză “Anthony Forst” se vor lansa la Bucureşti albumul “Behind the Lines: Lia and Dan Perjovschi” şi cartea de artist “Dan Perjovschi. Temporary Yours” editată de IDEA Cluj.

“Behind the Line”, un dublu album editat de Plymouth University Press adună între aceleaşi coperti cariera internaţională, individuală şi comună a Liei şi a lui Dan Perjovschi. Lia este un artist conceptual cu instalaţii complexe care ţin de cercetare şi acumulare intelectuală. Arhive, time-line-uri, diagrame, mind maps, adică o muncă de 20 de ani grupată sub numele “Muzeul Cunoaşterii”. Dan desenează de 15 ani pe pereţii şi ferestrele muzeelor de artă din toată lumea. Albumul conţine o mare parte din imaginile proiectelor celebre de la MoMA New York, Istanbul Biennial, Tate Liverpool, Culturgest Porto, Royal Ontario Museum Toronto, dar şi de la expoziţii mai puţin cunoscute, ca Protocol Cluj sau CIV Bucureşti. Albumul este în format mare, cu foarte multe iustraţii impecabil color, iar studiul aparţine lui David Crowley, şeful departamentului de Critical Writing in Art and Design de la Royal College Londra.

“Temporary Yours” este o carte de artist editată în 2013 de IDEA Cluj care face antologia ştergerii, distrugerii sau repictării artei lui Dan Perjovschi pe toate meridianele şi sub toate formele. Cartea este luareata Galei Industriei de Carte din România “Bun de Tipar”, la categoria "Cea mai frumoasă carte ilustrată" 2013.

Vor vorbi Matei Câlţia, editor de carte de artist şi director al Galeriei Posibile şi Vlad Niculescu, directorul librăriei “Anthony Frost”. Dan Perjovschi va fi prezent la lansare.

Cumpărătorii albumului “Behind the Line“ vor primi pe lângă autograf o publicaţie specială a lui Dan Perjovschi care nu se găseşte pe piaţă. O microexpoziţie a artistului va însoţi evenimentul.

event facebook: [link]

No comments:

Post a Comment