Monday, March 9, 2015

Festivalul International de Benzi Desenate SIBIU

Festival International de Benzi Desenate din Sibiu
3, 4, 5 Apriilie 2015
Mai multe informati: www.bdsibiu.ro


Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu »/APIVS si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie »/S35R vor organiza în zilele de 3, 4 si 5 aprilie 2015 a Treia editie a Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu.

    In timpul celor trei zile de Festival, publicul se va putea întâlni cu autori si le va descoperi operele. In cadrul Festivalului sunt  propuse diverse activitati pentru a familiariza publicul cu toate stilurile de benzi desenate (BD), comics, manga, BD europeana.
Festivalul îsi va deschide portile vineri, 3 aprilie la ora 18,00 în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu din Piata Mare când va avea loc inaugurarea si o prezentare generala a autorilor invitati. Week-endul va fi ritmat de conferinte, dedicatii, work-shopuri si meciuri de BD.
La cea de-a Treia editie a Festivalului vor fi invitat doi autori francezi si 8 autori români. Editia 2015 va fi ocazia de a celebra trei aniversari importante : 90 de ani de banda desenata româneasca, 50 ani de existenta a Editurii « L'Ecole des Loisirs » si 25 de ani de Banda desenata a Centrului Belgian din Bruxelles, Belgia. 


In cadrul Festivalului va fi organizat un concurs de benzi desenate adresat tinerilor între 11 si 18 ani. Participantii la concurs trebuie sa realizeze o plansa A3 de BD cu tema « Comorile pierdute din Sibiu ».

No comments:

Post a Comment