Wednesday, October 2, 2019

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brasov 2019

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brasov 2019, desfasurat intre 3 si 6 octombrie in cladirea Olimpia (Sub Tampa), Piata Sfatului, Casa Sfatului si Parcul Eroilor, propune pasionatilor de istorie, banda desenata si arte vizuale expozitii muzeale si expozitii cu lucrari de BD create de copii, ateliere si lansari de carte, proiectii de film si dezbateri.

Expozitia centrala din Sala Olimpia, curatoriata de istoricul de arta Cosmin Nasui, care se deschide pe 3 octombrie la ora 16.30, prezinta plansele a 17 artisti ilustratori care au trimis dosare de candidatura in cadrul unui apel la proiecte din vara. Artistii BD din expozitie si-au selectat temele istorice dintr-o lista de 100, creata de specialistii Festivalului, folosind cronologia istorica reprezentata de Centenarul Europei interbelice – Centenarul deschiderii Conferintei de Pace de la Paris (18 ianuarie 1919) 

Tot in cadrul Salii Olimpia va putea fi regasita expozitia ,,Istorii din 1989. 30 de ani de la caderea comunismului”, cu 60 de lucrari de banda desenata primite de la copii si tineri intre 10 si 18 ani, din toata tara.   

Doua expozitii istorice vor putea fi vizionate in aer liber: ,,Anul 1989, anul schimbarii, reflectat in banda desenata europeana” - in Parcul Eroilor si ,,1989 – Ultimul an de aparitie al revistei «Cutezatorii» - in Piata Sfatului.

Pe 4 octombrie la ora 12.00, la Casa Sfatului, are loc vernisajul expozitiei ,,Puiu Manu. Povestea unui maestru al benzii desenate istorice”, in prezenta maestrului si a curatorului - istoricul Nicolae Pepene. Aceasta contine si documente inedite din colectia personala Puiu Manu si este o premiera in seria expozitiilor muzeale cu tematica BD din Romania.
Tot la Casa Sfatului se deschide si expozitia itineranta, ,,The Great Challenge. O antologie internationala de caricaturi politice”, pusa la dispozitie de Centrul Ratiu pentru Democratie din Cluj. 

Pe toata durata Festivalului, Sala Olimpia gazduieste un targ de carte dedicat benzilor desenate, organizat impreuna cu Libris, si lanseaza si prezinta carti si reviste, cu participari ale autorilor. 

Sambata si duminica Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brasov asteapta copii si tineri la ateliere de BD si pe toata lumea la film.

Detalii atasate si la link https://bit.ly/2pihpdy

Program detaliat si noutati:

No comments:

Post a Comment