Thursday, February 20, 2020

Invitație de participare cu lucrări la Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate” editia a VII-a

SALON BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE, EDIȚIA A VII-a (1 iulie – 31 august 2020) revine la Palatul Suțu! Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București la inițiativa managerului muzeului dr. Adrian Majuru si a autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Salonul din acest an se încadrează în proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”.
În premieră, Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate” se va desfășura în paralel în 4 muzee, din 3 orașe diferite. Lucrările participanților vor fi expuse atât la Palatul Suțu din București cât și la Muzeul de istorie din Târgoviște, The Dracula Investigation Gallery și Muzeul Vlad Țepeș Drăculea din Sighișoara.
Autorii de bandă desenată și elevii/studenții pasionați de această artă sunt invitați să participe cu pagini BD abordând tema: Povești despre Vlad Țepeș Drăculea!
Subiectele alese pot fi legate de întâmplări reale, imaginare sau fantastice, de locurile emblematice legate de numele marelui voevod: București (Curtea Veche – prima atestare documentară certă a Bucureștiului datează din 20 septembrie 1459, prin hrisovul dat de domnitorul Vlad Țepeș), Târgoviște (Curtea Domnească – cetatea de scaun a lui Vlad Țepeș) și Sighișoara (locul nașterii lui Vlad Țepeș).

Detalii http://muzeulbucurestiului.ro/invitatie-de-participare-cu-lucrari-la-salonul-bd-povesti-din-bucuresti-in-benzi-desenate/


No comments:

Post a Comment