Thursday, February 23, 2012

Revista COMICS implineste 1 an


Revista COMICS implineste astazi un an dar povestea ei a inceput in vara lui 2010 cu ocazia Street Delivery, cand in 2 zile a fost incropit numarul pilot, cu desene SCC si un mic featuring Comics.CevaMarunt. De abia in februarie 2011, era lansata Revista COMICS in formula ei actuala. Ea s-a nascut in primul rand din nevoia unei publicatii periodice de benzi desenate autohtone, din dorinta de a oferi autorilor un spatiu de publicare, fara prea multe constrangeri, si nu in ultimul rand pentru a promova benzile desenate in general.

Prin "magia internetului" revista are in jur de 30.000 de vizualizari pe numar, ajungand la un public aproape imposibil de atins cu o revista tiparita, in conditiile actuale ale "industriei" romanesti de benzi desenate. Desi are numai un anisor, Revista COMICS a tinut ateliere si workshop-uri, a organizat expozitii, evenimente si concursuri, a participat la Salonul de Banda Desenata de la Constanta, la Muzeul Benzii Desenate, la Salonul European de Banda Desenata si a ajuns chiar si la Comic Con New York.

La cele 7 editii de pana acum au contribuit 45 de autori romani, de la tineri care publica pentru prima data pana la adevarati veterani in domeniu, fara implicarea si pasiunea lor, acest proiect nu ar fi fost posibil, ii puteti cunoaste pe toti: [aici]

Multumim tuturor pentru contributii, multumim celor care promoveaza revista si evenimentele ei si multumim galeriei Saint Ink pentru gazduirea expozitiilor.

Multumiri speciale lui Ciubi si Dodo Nita pentru sprijinul constant.

3 comments:

  1. La multi ani!!!!
    Si noi va multumim pentru revista si pentru ca promovati benzile desenate:D!!
    cu drag
    rux

    ReplyDelete
  2. La multi ani, la multe numere, la multe pagini si la multe desene... Cheers!

    ReplyDelete
  3. La multi ani!
    Va urez sa ajungeti revista saptamanala sau de ce nu (mai posibil) lunara! Material s-ar gasi!

    ReplyDelete