Pai a fost fain :)
S-au adunat 20 de participanti in Cuib d'Arte (locurile fiind limitate ) dornici sa afle lucruri noi despre benzi desenate. Dupa o scurta prezentare a activitatii si o trecere rapida prin istoria, situatia actuala, genurile si conceptele principale ale benzii desenate, participantii au construit tema/ideea, personajele, locatia, dialogul si formatul viitoarelor "opere".
Fiecare etapa a continut mai intai o parte teoretica (elemente de baza, exemple, tips&tricks) si bineinteles una practica.
Operele finale au fost apoi admirate si pozate, fiecare participant avand posibilitatea sa-si inscrie lucrarea pe loc ori pana pe 10 decembrie la concursul evenimentului. Premiul fiind un set de reviste de colectie(Herbie - A Comics, Odyssey - Homer de la Marvel Comics, Flash, Superman ) si ultimul numar al Revistei Comics.
Bonusul dupa eveniment a fost o proiectie a filmului Secret Origin: The History of DC Comics
Micul dar simpaticul eveniment a avut loc datorita eforturilor celor de la Edukube, Revista Comics si a catorva oameni foarte pasionati de benzi desenate (Cristi Magureanu, Andrei Puica, Mihai Idiceanu si Roli Lucaciu) . Cu siguranta nu va fi si ultimul.
Pozele de la workshop pot fi gasite AICI
Tuesday, November 29, 2011
Monday, November 28, 2011
MangaShop.ro
"Manga Shop este un magazin online romanesc, care ofera carti de benzi desenate in stil japonez (manga) si in stil american (comics). Site-ul a fost infiintat in anul 2005, fiind una dintre activitatile care au fost initiate in acea perioada de catre o serie de oameni angrenati in comunitatea anime/manga ce se formase in jurul forumurilor online. Daca initial site-ul Manga Shop a fost gandit ca un hobby si s-a concentrat pe aducerea catorva benzi desenate japoneze mai cunoscute, cu timpul cererea a crescut si s-a simtit nevoia dezvoltarii acestuia. Astfel incepand cu anul 2007 Manga Shop s-a organizat ca o afacere si treptat oferta s-a diversificat: s-a pornit de la manga de toate genurile si pentru toate gusturile, ca mai tarziu sa se adauge comics, albume cu artwork original, reviste, tutoriale de desen, si carti legate de cultura, istoria Japoniei si limba japoneza."
mangashop.ro
mangashop.ro
multumim lui Paun Florin pentru imaginile din banner
Sunday, November 27, 2011
Alex Tamba - dedicatie Elabuga
Alex Tamba semnand o dedicatie cu ocazia lansarii Elabuga @ Ceainaria Carturesti, 24 noiembrie 2011
Saturday, November 26, 2011
Asterix the Gaul
Asterix the Gaul is the first volume of the Asterix comic strip series, by René Goscinny (stories) and Albert Uderzo (illustrations).
The next story, Asterix and the Golden Sickle, started in issue #42 (August 11, 1960).
Development:
Because this is the first album, many story points and characterizations are still in their formative stages. In fact, due to its original, serial nature, some develop and change even as the story progresses.Publishing history:
The story was first published as a serial in Pilote, a French comic magazine founded by Goscinny and a few other comic artists. The first page appeared in the promotional issue #0, distributed on June 1, 1959, and the story was serially published in the magazine from issue #1 (October 29, 1959) until issue #38 (July 14, 1960). A small head of Asterix first appeared on the cover of #9 (December 24, 1959), and a full Asterix cover was used on #21 (March 17, 1960).The next story, Asterix and the Golden Sickle, started in issue #42 (August 11, 1960).
more on: wikipedia
Friday, November 25, 2011
A reinviat PIF
Incepand din 24 noiembrie 2011, Pif treieste noi aventuri cotidiene în stripuri desenate de François Corteggiani pentru “L’Humanité” şi săptămânal pentru “”Huma-Dimanche”, aşa cum a anunţat chiar el pe blogul său, aici.
Pif apare pentru prima dată în “L’Humanité” pe 28 martie 1948, desenat de creatorul său C. Arnal. După mii de stripuri, este preluat în 1955 de Roger Mas care face la rândul său alte mii de stripuri cu căţelul celebru.
via: lumiparalele.ro
Benzi desenate @ Gaudeamus
"A venit weekendul! A venit timpul sa iti aloci cateva ore si pentru pasiunile tale! Asa ca te asteptam la Gaudeamus, Standul 111, sa iti intalnesti eroii favoriti. Vino si rasfoieste o multime de Comics, Benzi Desenate si Graphic Novels! ComicBookCity la Gaudeamus - Standul 111"
www.comicbookcity.ro
Thursday, November 24, 2011
Un roman la Curtea Regelui ARTHUR
In weekend-ul 25-26 februarie 2012, orasul de pe Tamisa va gazdui London Super Comic Convention, un eveniment ce isi propune sa aduca experienta comic convention-urilor americane in Europa. Vor fi prezente edituri din SUA si UK cat si artisti din cele doua tari dar si din restul Europei, printre care si Victor Drujiniu, timisoareanul care deseneaza pentru Dark Horse
"Victor Drujiniu - A Romanian comic book artist, who started in in 2008, collaborating with Zenescope on their Tales from Wonderland series, penciling Alice One-Shot and The Mad Hatter II. as well as issue #30 of their popular series Grimm Fairy Tales and their critically acclaimed mini-series The Waking . Landing in Dark Horse’s yard, he worked on the Predators official movie adaptation in 2010 and then the one-shot The Occultist , as well as The Occultist mini-series due out now. He also worked for Marvel on the Incredible Hulk back-up story in issue #617 "
London Super Comic Convention: lscc.squarespace.com
lista completa a invitatilor: aici
Victor Drujiniu: druje.deviantart.com
"Victor Drujiniu - A Romanian comic book artist, who started in in 2008, collaborating with Zenescope on their Tales from Wonderland series, penciling Alice One-Shot and The Mad Hatter II. as well as issue #30 of their popular series Grimm Fairy Tales and their critically acclaimed mini-series The Waking . Landing in Dark Horse’s yard, he worked on the Predators official movie adaptation in 2010 and then the one-shot The Occultist , as well as The Occultist mini-series due out now. He also worked for Marvel on the Incredible Hulk back-up story in issue #617 "
London Super Comic Convention: lscc.squarespace.com
lista completa a invitatilor: aici
Victor Drujiniu: druje.deviantart.com
multumim Darius pt stire
AGONIA de Elena Andreea Hara
"Numele meu e Hâra Elena Andreea.Sunt din Roman,jud.Neamt..Pentru mine, arta inseamna totul,m'am nascut cu ea in sange si imi caracterizeaza viata de zi cu zi.Cea mai mare placere a mea este sa acord cateva ore din timpul meu schitatului"
zambetpictat.blogspot.com
Xiusha @ ATELIERULdePRiNT
Hey everyone, i'm happy to announce that i joined "Atelierul de Print"
with some old and new illustrations.
Click the image to take a look at my gallery and also check other awesome artists.
Enjoy! :D
Wednesday, November 23, 2011
Salonul European de Banda Desenata 2011
S-a incheiat si cel de al doilea Salon European de Banda Desenata. Au fost aproape 3 saptamani pline de expozitii interesante, lansari, workshop-uri si ateliere. Cele mai deosebite expozitii au fost pe departe "Semne si desemne" de Sandu Florea dupa versurile lui Nichita Stanescu si expozitia Livia Rusz, ce a inclus si lucrari originale de o executie remarcabila. Cea mai importanta lansare a fost a fost cu siguranta cea a albumului Elabuga, semnat Alex Tamba, o aparitie inedita si total neasteptata pentru publicul roman, care muta banda desenata dintr-un spectru adresat primordial copiilor intr-unul care se adreseaza exclusiv adultilor (suprinzator nu prin continut pornografic ci prin introspectie si drama psihologica, deci se poate!). Au mai fost lansate: versiunea in romana a Book of George, controversatul roman grafic Travesti de Mircea Cartarescu si Edmund Baudoin cat si Catalogul Muzeului Benzii Desenate, care rezuma activitatea acestui deja brand si acum se observa amploarea pe care a avut-o. Bineinteles nu a putut lipsi Revista COMICS, care a lansat numarul 6, avandu-l ca si coverstory pe Matei Branea.
Germanul Sascha Homer a tinut un workshop interesant, mai ales prin exercitiile practice, despre character design, Matei Branea a impartasit cate ceva despre cum se face o animatie de tip flipbook, Eugen Erhan si Tudor Muscalu de la Fredo&Pidjin impreuna cu Jean Lorin Sterian ne-au introdus in lumea scenariului de banda desenata iar desenatorii de la Revista COMICS au supravietuit cu succes unui atelier de benzi desenate adresat celor mici. De mentionat ca Revista COMICS a fost prezenta si cu cea mai mare expozitie colectiva de autori romani cat si cu 2 reviste tiparite in format mare.
N-au lipsit nici libraria Jumatatea Plina, Carturesti cu selectia lor in limba franceza si editura M&M Europe care de cativa ani buni il aduc in Romania pe Tin Tin.
Una peste alta a fost un eveniment reusit si foarte binevenit pe "piata" saraca a benzilor desenate din Romania si sa speram cu urmatorul va fi de 3 ori mai frumos si mai bogat ca acesta, mai ales avand in vedere ca urmeaza editia cu nr.3, care trebuie sa se apropie macar la jumatate din grandoarea pe care a avut-o prima editie!
Mai multe poze: [aici]
Tuesday, November 22, 2011
Monday, November 21, 2011
Le Courrier des Balkans - "Roumanie: le difficile et dynamique renouveau de la bande dessinee"
Un articol ce surprinde destul de bine zic eu situatia benzii desenate romanesti: [aici]
Sunt de apreciat eforturile si rabdarea de care a dat dovada Julia Beurq, corespondentul Courrier des Balkans, in realizarea interviurilor pentru acest material.
STIGMATA de Lorenzo MATTOTTI
Editura ART şi Jumătatea plină vă aşteaptă marţi, 22 noiembrie, la ora 18.00, în podul Librăriei Bastilia, situată în Piaţa Romană nr. 5, cu ocazia lansării volumului Stigmata, de Lorenzo Mattotti şi Claudio Piersanti.
Ora 18:00 Lansarea volumului Stigmata în prezenţa lui Lorenzo Mattotti.
Invitaţi: Matei Branea, Bogdan Iancu, Jean-Lorin Sterian, Anamaria Pravicencu
Expoziţie cu pagini din carte.
Ora 20:00 Concert Balinese Beast (GR) featuring Dyslex
Ora 18:00 Lansarea volumului Stigmata în prezenţa lui Lorenzo Mattotti.
Invitaţi: Matei Branea, Bogdan Iancu, Jean-Lorin Sterian, Anamaria Pravicencu
Expoziţie cu pagini din carte.
Ora 20:00 Concert Balinese Beast (GR) featuring Dyslex
Sunday, November 20, 2011
Atelier de desen pentru copii @ Salonul European de Banda Desenata
In weekend-ul 12-13 noiembrie a avut loc atelierul de desen pentru copii, organizat de Revista COMICS si Institutul Cultural Roman. Copii de toate varstele s-au aratat foarte curiosi sa invete lucruri noi, s-au intrecut in capodopere si au fost mult mai ascultatori si cooperanti decat ma asteptam.
Multumim celor care au participat si au facut acest atelier posibil.
Multumim celor care au participat si au facut acest atelier posibil.
Saturday, November 19, 2011
Workshop de benzi desenate la Timisoara
WORKSHOP DE BENZI DESENATE/COMICS
TIMISOARA
26 Noiembrie, ora 16:00,
la Edukube / Cuib D'Arte
str. Marasesti nr.14, ap.7,
Inscrieri: info@edukube.org
Ce se intampla atunci acolo?
1. INTRODUCERE
- prezentare echipa
- comics... ce? cand? unde? (f putina istorie, stiluri principale, comics azi + in RO: prezentare Revista Comics )
- de ce comics? de ce acest workshop?
- prezentare structura si activitati workshop
2. STRUCTURA
Fiecare parte din structura workshopului va avea 3 elemente: prezentare, exemple si practica.
- 1. Concept - cum se creaza o banda desenata? de unde vin ideile? cum vin? (experienta, realitate, perceptie, imaginatie)
- parte practica: stabilire/alegere concepte/idei principale pt comics cu ajutorul unui "words matrix paper"
- 2. Personaje - idei principale + exemple
- parte practica: schitarea unui personaj stabilit precedent in partea de "concept"
- 3. Background/ Paneluri / Format - idei principale + exemple
- parte practica: schitare perspectiva, fundal, asezare in pag, format comics
- 4. Dialog - forme de comunicare in comics, tipuri de dialog, comics fara dialog, punchword, clouds...
- parte practica: ex. 1 - completare cu dialog foi deja desenate
ex. 2 - stabilire dialog pt lucrare
- 5. Ansamblu - inglobarea tuturor celor 4 elemente precedente intr-o lucrare de banda desenata
- parte practica: finalizare lucrare banda desenata
* la fiecare parte practica se vor arata tips&tricks + feedback on "work in progress"
3. CONCLUZII
- Prezentare lucrari participanti workshop
- Feedback
- Q&A
Cam acesta ar fi planul pentru workshop. Durata este de aproximativ 4 ore
MATERIALE NECESSARE:
- hartie A4 – oferim noi
- markere negre ,creioane si guma – oferim si noi, insa recomandam sa veniti cu preferatele voastre
- karma – cu asta veniti voi.
- reviste/carti benzi desenate (aducem noi de toate genurile(unele f rare chiar), sa aveti ce rasfoi)
Mai jos sunt portofoliile celor care sustin acest workshop:
http://www.behance.net/
http://www.behance.net/
http://www.behance.net/
http://www.behance.net/
Extra:
Bineinteles, Revista Comics va fi prezenta la acest workshop :)
Va asteptam cu mic cu mare si idei la buzunare. apropo...e GRATIS :)
Friday, November 18, 2011
Wednesday, November 16, 2011
Clubul Caricaturistilor "Sorin Postolache" - 10 ani de activitate
Clubul Caricaturistilor "Sorin Postolache" de la Cuptorul cu Lemne implineste luna asta 10 ani de activitate, expozitii si evenimente ale celor mai buni caricaturisti romani. Vernisajul expozitiei aniversare si lansarea catalogului Clubului Caricaturistilor, are loc vineri, 18 noiembrie, ora 13:13 la Cuptorul cu Lemne, bd. Pache Protopopescu, nr. 63, sector 2.
Catalog pregatit de Caricaturi DUM DUM, in colaborare cu Revista COMICS.
Concurs de benzi desenate
Each year, Fumetto – International Comix-Festival Lucerne holds a competition to give comic creators the opportunity to compare their work, present it to a broader public and to exchange views with others. The competition’s theme this year is IN MOTION. – Motion can mean physical motion, but also emo- tional or mental change. Motion is the antithesis of stagnation and the status quo. Motion lies in wild dancing or the realization of a long-deferred decision. Motion means that nothing will remain as it was.
Deadline: 9th of January 2012 (date of postmark)
link: www.fumetto.ch
Deadline: 9th of January 2012 (date of postmark)
link: www.fumetto.ch
via Veronica Solomon
Tuesday, November 15, 2011
Expozitie de benzi desenate: ELABUGA
Expozitie de benzi desenate:
ELABUGA de Alex TAMBA si George DRAGAN,
ELABUGA de Alex TAMBA si George DRAGAN,
Album de benzi desenate editat compania de MANDRAGORA, 2011
18-30 noiembrie @ Galeria SAINT INK (str. Doamnei nr.3)
vernisaj vineri, 18 noiembrie, ora 19:00
expozitie pregatita in colaborare cu Revista COMICS
18-30 noiembrie @ Galeria SAINT INK (str. Doamnei nr.3)
vernisaj vineri, 18 noiembrie, ora 19:00
expozitie pregatita in colaborare cu Revista COMICS
"Elabuga nu este doar o nouă apariţie pe mica piaţă a benzii desenate româneşti ci o adevărată capodoperă a celei de-a noua arte din ţara noastră.
Trăgându-şi seva artistică din Mike Mignola (Hellboy) şi suflul epic din Virgil Gheorghiu (a 25-a oră, Ard malurile Nistrului) tânărul autor Alex Tamba povesteşte, pentru prima oară în BD-ul românesc, drama celui de-al doilea război mondial, din perspectiva “duşmanului”: cea a unui soldat german, luat prizonier în timpul contraofensivei sovietice de la Stalingrad şi deţinut în teribilul lagăr rusesc Elabuga." Dodo NITA
Lansarea albumuli va avea loc joi 24 noiembrie, ora 20:00 @ Ceainaria Librariei Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13-15), in prezenta autorilor.
Cartea poate fi comandata la adresa anca [arond] mandragora.ro si se gaseste la Carturesti si pe durata expozitiei si la Galeria SAINT INK.
Monday, November 14, 2011
Toktokmag - Revista COMICS varianta egipteana
Where?
The "toktok" makes its way among Cairo's crowded suburbs and main streets, carrying its passengers with their diverse ideas and backgrounds. Everyone's making their own journey.
Who?
TokTok is different from traditional comic books, which are usually made for children. It's a monthly review that aims to produce a bustling mass of comic strips in a free, contemporary spirit, drawn and edited by its own artists. With your participation, it can speed up and reach more readers, young and old. We'd like to work with practitioners of the 9th art in Egypt and elsewhere, and be involved in new trends in comics, as well as comic festivals and exhibitions around the world.
TokTok is counting on your energy to make it go faster and faster.
We invite you to participate!
The "toktok" makes its way among Cairo's crowded suburbs and main streets, carrying its passengers with their diverse ideas and backgrounds. Everyone's making their own journey.
Who?
TokTok is different from traditional comic books, which are usually made for children. It's a monthly review that aims to produce a bustling mass of comic strips in a free, contemporary spirit, drawn and edited by its own artists. With your participation, it can speed up and reach more readers, young and old. We'd like to work with practitioners of the 9th art in Egypt and elsewhere, and be involved in new trends in comics, as well as comic festivals and exhibitions around the world.
TokTok is counting on your energy to make it go faster and faster.
We invite you to participate!
multumim Adriana C.
Saturday, November 12, 2011
Castigatorul concursului bd Comedy Cluj
Tableta Prestigio, oferita ca premiu la concursul de benzi desenate organizat de Festivalul de Film Comedy Cluj si Revista Comics, a ajuns la Iasi, mai exact la Adrian Serghie, care a ilustrat o scena din Ace Ventura si a primit punctajul cel mai mare in urma jurizarii. Celelalte participari la concurs le gasiti [aici] iar clasamentul [aici].
Multumim inca o data organizatorilor Comedy Cluj si celor de la Prestigio pentru premiul pus la bataie, multumim celor care au participat la concurs si multumim si lui Adrian pentru poza de mai sus.
Multumim inca o data organizatorilor Comedy Cluj si celor de la Prestigio pentru premiul pus la bataie, multumim celor care au participat la concurs si multumim si lui Adrian pentru poza de mai sus.
Living Lines Library
O colectie impresionanta de model sheets, storyboards si character development din industria animatiei, de la Pisicile Aristocrate sau The Simpsons pana la Kung Fu Panda.
livlily.blogspot.com
livlily.blogspot.com
Friday, November 11, 2011
Contribuie la Revista COMICS
Contribuie si tu la urmatorul numar al Revistei COMICS!
Trimite propunerile tale de benzi desenate pana pe 31 decembrie 2011 la adresa comics@revistacomics.ro si poti aparea in numarul revistei pe luna ianuarie.
De asemenea, vei fi inclus in expozitiile si celelalte proiecte si colaborari ale revistei.
Format A5, alb-negru sau color, una-maxim 4 pagini, rezolutie de print, tema la alegere.
Thursday, November 10, 2011
Interviu: Adrian Barbu
[...] V.P.: Care este statutul artistului BD în Balcani? Poate el trăi din această activitate sau este un semi-profesionist care îşi mai rotunjeşte bugetul pe lângă o meserie de bază ce nu are tangenţă cu BD-ul?
A.B.: Să ştii că la capitolul ăsta mai avem mult până să ne merităm integrarea în Balcani… La festivalul din Leskovac am întâlnit cel puţin 40 de profesionişti între 20 şi 55 de ani. Desenatori care câştigă exclusiv din BD, pe piaţa balcanică şi pe cea internaţională, adică. Cu cel puţin zece festivaluri BD pe an în spaţiul balcanic, activitatea în domeniu e mai mult decât impresionantă. Pentru unul ca mine a fost de-a dreptul frustrant să văd atâta interes şi dedicaţie. Evident, sunt destui printre ei care au o altă profesie, dar numărul celor care au reuşit o carieră în BD nu e deloc neglijabil. [...]
Fragment din interviul luat de Viorel Pirligras lui Adrian Barbu, cititi tot interviul aici
A.B.: Să ştii că la capitolul ăsta mai avem mult până să ne merităm integrarea în Balcani… La festivalul din Leskovac am întâlnit cel puţin 40 de profesionişti între 20 şi 55 de ani. Desenatori care câştigă exclusiv din BD, pe piaţa balcanică şi pe cea internaţională, adică. Cu cel puţin zece festivaluri BD pe an în spaţiul balcanic, activitatea în domeniu e mai mult decât impresionantă. Pentru unul ca mine a fost de-a dreptul frustrant să văd atâta interes şi dedicaţie. Evident, sunt destui printre ei care au o altă profesie, dar numărul celor care au reuşit o carieră în BD nu e deloc neglijabil. [...]
Fragment din interviul luat de Viorel Pirligras lui Adrian Barbu, cititi tot interviul aici
Wednesday, November 9, 2011
"Elabuga - Cea mai importanta aparitie BD a anului 2011" - Dodo NIta
"Elabuga nu este doar o nouă apariţie pe mica piaţă a benzii desenate româneşti ci o adevărată capodoperă a celei de-a noua arte din ţara noastră.
Trăgându-şi seva artistică din Mike Mignola (Hellboy) şi suflul epic din Virgil Gheorghiu (a 25-a oră, Ard malurile Nistrului) tânărul autor Alex Tamba povesteşte, pentru prima oară în BD-ul românesc, drama celui de-al doilea război mondial, din perspectiva “duşmanului” : cea a unui soldat german, luat prizonier în timpul contraofensivei sovietice de la Stalingrad şi deţinut în teribilul lagăr rusesc Elabuga.
Păstrând proporţiile, Elabuga mă face să mă gândesc la Maus (singura BD care a luat vreodată premiul Pulitzer): chiar şi soldaţii glorioasei Wehrmacht vor fi fost până la urmă tot nişte victime.
Grafismul stilizat şi culorile stranii, împinse la limita expresionismului, decupajul modern al planşelor, toate concordă la recreerea magistrală a atmosferei sumbre, atât a războiului cât şi a vieţii din lagăr, servind de minune această poveste tragică.
Elabuga este o lectură recomandată pentru toţi cei care, ajunşi la o vârstă la care nu mai citesc Pif şi Mickey Mouse, îndrăgesc în continuare această modalitate de exprimare artistică. Şi nu numai pentru ei.
Elabuga, scenariu şi desene de Alex Tamba, texte de George Drăgan, este o ediţie 2011 a Casei de producţie Mandragora şi poate fi comandată la adresa: anca@mandragora.ro."
Trăgându-şi seva artistică din Mike Mignola (Hellboy) şi suflul epic din Virgil Gheorghiu (a 25-a oră, Ard malurile Nistrului) tânărul autor Alex Tamba povesteşte, pentru prima oară în BD-ul românesc, drama celui de-al doilea război mondial, din perspectiva “duşmanului” : cea a unui soldat german, luat prizonier în timpul contraofensivei sovietice de la Stalingrad şi deţinut în teribilul lagăr rusesc Elabuga.
Păstrând proporţiile, Elabuga mă face să mă gândesc la Maus (singura BD care a luat vreodată premiul Pulitzer): chiar şi soldaţii glorioasei Wehrmacht vor fi fost până la urmă tot nişte victime.
Grafismul stilizat şi culorile stranii, împinse la limita expresionismului, decupajul modern al planşelor, toate concordă la recreerea magistrală a atmosferei sumbre, atât a războiului cât şi a vieţii din lagăr, servind de minune această poveste tragică.
Elabuga este o lectură recomandată pentru toţi cei care, ajunşi la o vârstă la care nu mai citesc Pif şi Mickey Mouse, îndrăgesc în continuare această modalitate de exprimare artistică. Şi nu numai pentru ei.
Elabuga, scenariu şi desene de Alex Tamba, texte de George Drăgan, este o ediţie 2011 a Casei de producţie Mandragora şi poate fi comandată la adresa: anca@mandragora.ro."
articol de Dodo Nita
Tuesday, November 8, 2011
Concurs: Ghiceste cartea!
Participa la concurs: [aici]
Monday, November 7, 2011
Lansare ELABUGA @ Salonul European de Banda Desenata
Mandragora va invita sa participati la evenimentul de lansare a albumului de banda desenata Elabuga, de George Dragan si Alex Talamba.
Lansarea va avea loc miercuri, 9 noiembrie de la ora 19:45, in cadrul Salonului European de Banda Desenata, care are loc la Foto-Anexa MNAC din Calea Mosilor nr 62-68.
Harta locatie: [aici]
Lansarea va avea loc miercuri, 9 noiembrie de la ora 19:45, in cadrul Salonului European de Banda Desenata, care are loc la Foto-Anexa MNAC din Calea Mosilor nr 62-68.
Harta locatie: [aici]
Interviu Fredo & Pidjin
Interviu Fredo & Pidjin: [aici]
Catalogul Muzeului Benzii Desenate
Miercuri 9 noiembrie, ora 19:00 în cadrul Salonului European de Bandă Desenată are loc lansarea Catalogului Muzeul Benzii Desenate / Concluziile unui proiect de autor, cu Alexandru Ciubotariu şi invitaţii săi.
Participanţii prezenţi la prezentare vor primi câte un catalog gratuit*.
*(în limita stocului disponibil)
Participanţii prezenţi la prezentare vor primi câte un catalog gratuit*.
*(în limita stocului disponibil)
via: salonbd.ro
Comicbookcity.ro
"comicbookcity.ro a luat nastere in urma unei pasiuni dar si in ideea de a promova banda desenata si celor care nu cunosc acest fenomen.
Am inceput cu banda desenata americana deoarece am incercat sa ne legam de conceptul american al supereroului, dar avem in vedere ca pe viitor sa aducem atat BD cat si Manga. Vom incerca sa creeam un echilibru intre personaje, totusi o sa luam in considerare si solicitarile clientilor.Vom incerca sa venim zilnic cu informatii despre eroi, despre lansarile publicatiilor de renume dar vom incerca sa promovam si evenimentele care au loc in lumea benzilor desenate de pretutindeni.
Momentan in stoc avem peste 300 reviste tiparite incepand cu anul 1974 pana in 2011, ale editurilor: Marvel, DC Comics, Image si multe altele. Sectiunea Graphic Novels cuprinde cuprinde atat benzi desenate americane cat si transpuneri ale filmelor, romanelor clasice dar si o sectiune pentru copii, in care vom avea transpuneri ale celor mai indragite povesti.
Pe viitor vom incerca sa marim stocul de marfa, sa aducem produse la comanda in functie de cerintele clientilor. Din momentul in care vom cunoaste preferintele publicului vom incerca sa aducem si cateva serii complete cu cele mai cunoscute personaje.
Avem in plan ca in cel mai scurt timp sa deschidem alte noi sectiuni care vor fi dedicate figurinelor dar si altor produse care au legatura cu lumea benzilor desenate."
www.comicbookcity.ro
Sunday, November 6, 2011
Saturday, November 5, 2011
Expozitie eveniment: Livia RUSZ
Centrul Cultural al Republicii Ungare și Institutul Cultural Român prezintă o expoziţie eveniment în cadrul Salonului European de Banda Desenată - Retrospectiva Livia Rusz. Expoziţia beneficiază de un design special adaptat locului şi cuprinde peste 50 de planşe acoperind aproape întreaga operă BD a marei autoare. De la debutul din 1959 până la ultimile pagini publicate este prezentat totul în format recuperat şi printat dar mai ales presărat cu splendide planşe originale de o valoare estetică absolut remarcabilă.
Curator: Alexandru Ciubotariu
Cu ajutorul: Dodo Niţă, Kiss Ferenc, Marius Leştaru
3 - 20 noiembrie 2011
Livia Rusz (grafician, pictor, ilustrator, artist BD) a lucrat la revista pentru copii Napsugár din Cluj, începând din anul 1958. În 1963 a creat, împreună cu scriitorul Fodor Sándor, cel mai cunoscut pitic din mitologia româno-maghiară – Csipike / Cipi – iniţial personaj de BD, devenit apoi erou al cinci nemuritoare povestiri, tipărite în numeroase ediţii și traduse în mai multe limbi.
Începând din anul 1966, Livia Rusz a publicat benzi desenate şi în limba română, în revistele pentru copii Arici Pogonici, Cravata Roşie, Luminiţa, Cutezătorii şi Şoimii Patriei, a semnat 4 albume de benzi desenate şi peste 80 de cărţi bogat ilustrate. Împreună cu scriitoarea Lucia Olteanu a creat îndrăgitele personaje Mac şi Cocofifi. La sfârşitul anului 1987, Livia Rusz s-a stabilit la Budapesta, unde în anul următor i-a fost publicată cartea de bandă desenată de mare succes Nem mind arany, ami fénylik / Nu tot ce străluceşte e aur, urmată de albumul Miskati közbelép / Miskati intervine. În 1998 a început colaborarea cu Ferenc Kiss, colecţionar şi scenarist de benzi desenate. Împreună au creat povestea Prométheusz, a rosszmájú jótevő / Prometeu, binefăcătorul cu intenţii rele și au publicat o serie de aventuri ale lui Kalamajka în revista Dörmögő Dömötör.
Curator: Alexandru Ciubotariu
Cu ajutorul: Dodo Niţă, Kiss Ferenc, Marius Leştaru
3 - 20 noiembrie 2011
Livia Rusz (grafician, pictor, ilustrator, artist BD) a lucrat la revista pentru copii Napsugár din Cluj, începând din anul 1958. În 1963 a creat, împreună cu scriitorul Fodor Sándor, cel mai cunoscut pitic din mitologia româno-maghiară – Csipike / Cipi – iniţial personaj de BD, devenit apoi erou al cinci nemuritoare povestiri, tipărite în numeroase ediţii și traduse în mai multe limbi.
Începând din anul 1966, Livia Rusz a publicat benzi desenate şi în limba română, în revistele pentru copii Arici Pogonici, Cravata Roşie, Luminiţa, Cutezătorii şi Şoimii Patriei, a semnat 4 albume de benzi desenate şi peste 80 de cărţi bogat ilustrate. Împreună cu scriitoarea Lucia Olteanu a creat îndrăgitele personaje Mac şi Cocofifi. La sfârşitul anului 1987, Livia Rusz s-a stabilit la Budapesta, unde în anul următor i-a fost publicată cartea de bandă desenată de mare succes Nem mind arany, ami fénylik / Nu tot ce străluceşte e aur, urmată de albumul Miskati közbelép / Miskati intervine. În 1998 a început colaborarea cu Ferenc Kiss, colecţionar şi scenarist de benzi desenate. Împreună au creat povestea Prométheusz, a rosszmájú jótevő / Prometeu, binefăcătorul cu intenţii rele și au publicat o serie de aventuri ale lui Kalamajka în revista Dörmögő Dömötör.
sursa: salonbd.ro
Friday, November 4, 2011
Workshop character design - Sascha Homer
Sambata, 5 noiembrie, ora 13:00 - 15:00 @ Salonul European de Banda Desenata
Galeria Foto Anexa, Calea Moşilor 62-68, harta locatie: [aici]
Cum funcţionează personajele într-o bandă desenată sau într-un roman grafic? Crearea acestora urmează câteva reguli de bază. Uneori însă, personajele se schimbă de la sine, dezvoltă o viaţă proprie care nu poate fi controlată de desenatori. Sascha Hommer oferă celor interesaţi, începătorilor precum şi celor cu experienţă, sfaturi profesioniste despre cum poate fi perfecţionat un design de personaj.
Sascha Hommer este unul dintre cei mai talentaţi artişti germani de bandă desenată. Împreună cu criticul literar şi publicistul Jan-Frederik Bandel, Sascha Hommer a conceput revista de bandă desenată Im Museum, care din 2007 apare zilnic, odată cu Frankfurter Rundschau. Artistul a fost prezent anul trecut la Bucureşti, invitat la Salonul European de Bandă Desenată.
Goethe Institut: [link]
Libraria Jumatatea Plina: [link]
Salonul European de Banda Desenata: [link]
Galeria Foto Anexa, Calea Moşilor 62-68, harta locatie: [aici]
Cum funcţionează personajele într-o bandă desenată sau într-un roman grafic? Crearea acestora urmează câteva reguli de bază. Uneori însă, personajele se schimbă de la sine, dezvoltă o viaţă proprie care nu poate fi controlată de desenatori. Sascha Hommer oferă celor interesaţi, începătorilor precum şi celor cu experienţă, sfaturi profesioniste despre cum poate fi perfecţionat un design de personaj.
Sascha Hommer este unul dintre cei mai talentaţi artişti germani de bandă desenată. Împreună cu criticul literar şi publicistul Jan-Frederik Bandel, Sascha Hommer a conceput revista de bandă desenată Im Museum, care din 2007 apare zilnic, odată cu Frankfurter Rundschau. Artistul a fost prezent anul trecut la Bucureşti, invitat la Salonul European de Bandă Desenată.
Goethe Institut: [link]
Libraria Jumatatea Plina: [link]
Salonul European de Banda Desenata: [link]
Megamind - comics
Open publication - Free publishing
Wednesday, November 2, 2011
Lansarea GLORIOASEI FANZINE nr 7 si 8 @ Cluj
Mai multe poze de la lansarea Glorioasei Fanzine nr 7 si 8: [aici]
Cum ajungeti la Salonul European de Banda Desenata
A doua editie a Salonului European de Banda Desenata are loc la etajele 1 si 3 ale Foto Anexei MNAC - Calea Mosilor nr 62-68, in apropiere de Biserica Sf. Gheorghe.
mai multe info despre salon: bandadesenataeuropeana.blogspot.com
event pe facebook: aici
mai multe info despre salon: bandadesenataeuropeana.blogspot.com
event pe facebook: aici
Tuesday, November 1, 2011
Cartea lui George
Din ianuarie trecut tot auziţi de BOOK OF GEORGE: Ba-i la Festivalul de Bandă Desenată de la Angoulême, ba-i la Vice, ba-i pe Facebook. Iată că acum e în limba ROMÂNĂ, are o COPERTĂ NOUĂ şi se LANSEAZĂ!!!
CARTEA LUI GEORGE
Se ştiu multe despre cinema-ul românesc. Din ce în ce mai multe şi despre arta contemporană. Dar despre banda desenată românească? O cantitate neglijabilă, un mare şi umflat semn de întrebare. Ceva cam ca viaţa lui George. Cine este George? Oare cum arată? N-avem nici cea mai vagă idee. Ştim doar că are 30 de ani şi că trăieşte în Bucureşti. Atât. Un om fără trăsături. Un om fără trecut. De aceea am adunat 20 dintre autorii de bandă desenată şi ilustratorii noştri preferaţi care să răspundă la 20 de întrebări ce ne-ar putea ajuta să-l înţelegem pe acest George iluzoriu. Măcar puţin.
Rezultatul este o carte grozavă ce începe cu copilăria lui George şi se termină cu moarta sa. O călătorie aventuroasă ce vă va stoarce lacrimi, o călătorie desenată pentru marea descoperire a talentelor din banda desenată românească.
OFERTĂ EXTRAORDINARĂ
Dacă vă cheamă pur şi simplu George (dovada cu buletinul), sunteţi bucureştean şi aveţi în jur de 30 de ani, vă dăm Cartea lui George CADOU.
Ofertă valabilă timp de 60 de minute începând cu ora 20.00, numai în seara lansării.
După lansarea cu tamtam de la ora 20.00, vă invităm la ora 21.00 la dans cu unicul, nemaipomenitul, inimitabilul SILLYCONDUCTOOOR!!!
Sillyconductor este autorul soundtrack-ului ce acompaniază lectura versiunii în engleză a cărţii pe site-ul www.thebookofgeorge.ro
Artist fee: 10 lei
(8 lei dacă aţi cumpărat cartea… păi, da!)
Eveniment organizat de Jumătatea plină în cadrul Salonului European de Bandă Desenată, 3-20 noiembrie, Anexa Foto a MNAC, Calea Moşilor 62-68.
Cartea lui George este publicată de Hardcomics şi Jumătatea plină şi este traducerea în limba română (cu sprijinul AFCN) a cărţii The Book of George publicată de Hardcomics şi lansată la Festivalul de Bandă Desenată de la Angoulême (FR) cu sprijinul programului Cantemir al ICR. O carte cu mulţi prieteni.
HARDCOMICS www.hardcomics.ro
JUMĂTATEA PLINĂ www.concursbd.blogspot.com
CARTEA LUI GEORGE
Se ştiu multe despre cinema-ul românesc. Din ce în ce mai multe şi despre arta contemporană. Dar despre banda desenată românească? O cantitate neglijabilă, un mare şi umflat semn de întrebare. Ceva cam ca viaţa lui George. Cine este George? Oare cum arată? N-avem nici cea mai vagă idee. Ştim doar că are 30 de ani şi că trăieşte în Bucureşti. Atât. Un om fără trăsături. Un om fără trecut. De aceea am adunat 20 dintre autorii de bandă desenată şi ilustratorii noştri preferaţi care să răspundă la 20 de întrebări ce ne-ar putea ajuta să-l înţelegem pe acest George iluzoriu. Măcar puţin.
Rezultatul este o carte grozavă ce începe cu copilăria lui George şi se termină cu moarta sa. O călătorie aventuroasă ce vă va stoarce lacrimi, o călătorie desenată pentru marea descoperire a talentelor din banda desenată românească.
OFERTĂ EXTRAORDINARĂ
Dacă vă cheamă pur şi simplu George (dovada cu buletinul), sunteţi bucureştean şi aveţi în jur de 30 de ani, vă dăm Cartea lui George CADOU.
Ofertă valabilă timp de 60 de minute începând cu ora 20.00, numai în seara lansării.
După lansarea cu tamtam de la ora 20.00, vă invităm la ora 21.00 la dans cu unicul, nemaipomenitul, inimitabilul SILLYCONDUCTOOOR!!!
Sillyconductor este autorul soundtrack-ului ce acompaniază lectura versiunii în engleză a cărţii pe site-ul www.thebookofgeorge.ro
Artist fee: 10 lei
(8 lei dacă aţi cumpărat cartea… păi, da!)
Eveniment organizat de Jumătatea plină în cadrul Salonului European de Bandă Desenată, 3-20 noiembrie, Anexa Foto a MNAC, Calea Moşilor 62-68.
Cartea lui George este publicată de Hardcomics şi Jumătatea plină şi este traducerea în limba română (cu sprijinul AFCN) a cărţii The Book of George publicată de Hardcomics şi lansată la Festivalul de Bandă Desenată de la Angoulême (FR) cu sprijinul programului Cantemir al ICR. O carte cu mulţi prieteni.
HARDCOMICS www.hardcomics.ro
JUMĂTATEA PLINĂ www.concursbd.blogspot.com
Subscribe to:
Posts (Atom)